Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Saját vállalkozás » Most fejeztem be a gimáziumot...

Most fejeztem be a gimáziumot és van egy egyéni vállalkozásom nappali tagozatos diáknak minősültem, érettségiztem de sajnos nem vettek fel de ugye erről augusztusban értesültem, kérdésem most ezért visszamenőleg fizetnem kell?

Figyelt kérdés
Fontos
2013. szept. 6. 23:37
 1/6 A kérdező kommentje:
Már mint Július Augusztus és a Szeptember nemtudom hogy, azért is vagy egyáltalán kell-e nekem fizetnem ugyanis az egyéni vállalkozás ha nem vagy nappali tagozatos ugye bár 50-60.000 Ft / hó
2013. szept. 6. 23:39
 2/6 anonim válasza:

Érdeklődd meg az iskoládban, hogy meddig vagy ott "bejelentve". Én úgy tudom, régen úgy volt, hogy hiába végeztünk júniusban, nyár végéig még az iskola diákjának számítottunk. De amint ez lejár, főállású vállalkozóvá válsz és onnantól igen, perkálnod kell magad után. Hacsak nem mész el dolgozni főállásban egyből a lejárat után és meghagyod a vállalkozást mellékesnek. Ha nem mész, akkor add vissza a vállalkozóit és legyén adószámos magánszemély. Akkor is számlázhatsz, dolgozhatsz, de nem kell havonta megfizetned magad után a minimálbért, hanem csak az után adózol, amit kiszámláztál.

És az a jó, hogy az adószámos magánszemély kérdésköre egy annyira átláthatatlan valami, hogy még az apeh (najó, nav) bármely kollégája is ahányan vannak, annyifélét mondanak, tehát jó dolog. :)

2013. szept. 7. 11:53
 3/6 Linkoln ***** válasza:

Sajnos már nem úgy van hogy nyár végéig minősülsz az iskola diákjának.

Mind a tanulói jogviszony, mint minden más megszűnik egy fix dátummal. Amikor megkapod az érettségi bizonyítványodat.

Sajnos perkálni kell :/ Akkor tudod meg hogy perkálni kell amikor megbüntetnek ha nem figyelsz oda.

2013. szept. 7. 19:33
 4/6 A kérdező kommentje:
Értem és amennyiben tegyük fel felvettek de sajnos elirtuk a jelentkezést és zalaegerszegre felvettek mert ott is van egy olyan nevü egyetem mint itt pesten beadtuk a kérvényt hogy elirtuk és nem oda akarunk de sajnos a pestibe nem vettek fel! akkor is ugyanugy érettségi bizonyítvány után már nem mínősülök nappali tagozatosnak még ha abba a tudatban vagyok hogy ha az vagyok
2013. szept. 7. 21:53
 5/6 anonim ***** válasza:
0%

Kamuuuuuuuuuuu

Kis gimisként mire vállalkoztál? Miből lehetett bevételed? Van-e egyáltalán? Amennyiben van, mennyi? Adóztál-e rá, vagy minden feketén? Feketézés esetén: miért van vállalkozásod? Van-e annyi bevétel, hogy befizessed amit kell?

18 éves kell hogy legyél mikor vállalkozást nyitsz, kb. most gimi után lennél annyi, hacsak nem jártál pár osztályt újra meg újra...

2013. szept. 8. 11:53
 6/6 anonim válasza:
Megsúgom: ha pl családi vállalkozásban van, nem kell 18-nak lennie... ha pl mezőgazdasági vállalkozó, akkor sem kell 18-nak lennie... és még am sorolhatnám....
2013. nov. 18. 03:02

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!