Egyéni vállalkozók! Ez így lehetséges?
A munkaügyi által támogatott vállalkozó nem létesíthet munkaviszonyt máshol, a fenntartási idoszak alatt ( 6 hónaptól egészen 3 évig, attól függ igénybe vesz e pl tőketàmogatàst is?!)
Mint e.v. kezdetben én is másodállású voltam de nem támogatottként. ( Nem is erre irányult a kérdés hogy ev lehet e főállásban alkalmazott máshol, hanem hify a támogatást igenybe véve amellett létesíthet e munkaviszonyt főàllàsban máshol?
Támogatásra pályázatot meg nem egyet irtam/nyertem már így eljutok odáig hogy elolvasom a részletes pályázati kiírást és értelmezem:
Személyes közreműködőként foallasban a tamogatas teljes ideje alatt ( tőke támogatás esetén pedig 2milliónál 2 évig, 3-nàl 3 évig nem létesíthet munkaviszonyt máshol.
Ha mégis nehezsegek adódnak, akkor mellette maximum alkalmi munkára lehet elmenni , vagy vissza kell fizetni a támogatás arányos részét ha nem teljesül a fenntartása annak amire adják a támogatást. És az nem az, hogy másodállású ev.-k legyenek, hanem életképes vállalkozóvá váljon a munkanélküli.
Emellett szamos más kizáró tényező is van pl kocsma, turkáló, mozgobolt árusításra nem lehet igényelni, vagy pl arra a tevékenységre sem, amiben 2 éven belül már volt vállalkozó.
Ezt csak azért irom le mert ugyan nem a kérdéshez tartozik, de a kérdés alapján nem lett elolvasva vagy értelmezve a pályázati kiírás.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!