Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Saját vállalkozás » Meddig várnátok a saját...

Meddig várnátok a saját vállalkozás fellendülésére, mielőtt feladjátok?

Figyelt kérdés

4 hónapja indítottam az angol kuckómat gyerekeknek. Mindenki szerint tök jó ötlet, az egész nagyon eredeti, és csodálkoznak, hogy nem járnak (miközben azok sem járnak, akik másokon csodálkoznak... ). A héten 2400 Ft a bevételem.

A kiadásom télen havi 110 körül lesz, a fűtéssel együtt.

Az anyagdíjat bele sem számoltam plusz mindig valami cserélni való akad.

Kezdem feladni.

Nem látom, hogy bármi javulna, akárhogy hirdetem, akárhogy igyekszem. Tényleg beleadtam minden energiám és rengeteg ötletet megvalósítottam. Van egy maroknyi ember, akit minden érdekel, de ők sem tudnak néha hetekig jönni, mikor a gyerek beteg.

Én januárral felmondanék, mert legalább látnék bármi pozitív változást.

Természetesen mindenki azt mondja, tartsak ki. De én félek, hogy egy teljes év alatt milyen sok pénzt költök el a semmire, eddig reménykedtem, de azt látom, hogy nincs rá kereslet.

2018. nov. 22. 07:38
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:

Pedig jellemzően árérzékenyek a magyarok.. Ugyanakkor lehet, hogy egy minőségibb dologért hajlandóak többet is fizetni, ha ár/ érték arányban az megfelelő.

Angolra pl. nálunk oviba csak nagycsoportosokat engednek hiába hofy a 3 éves lányunkat is kérdeztük mert youtuberol kívülről fújja a daddy-daddyt meg baby fingert.

A 12 éves fiúnknál meg pont az ellentettje van , indokolatlannak tartom, hogy b2 középfokú felkészítőre járjon 100.000-ért egy összegbe előre fizetve félévente, miközben azt sem tudja hova menne tovább tanulni.

Ha olcsón adsz egy azonos szintű szolgáltatást az inkább versenyelőny szokott lenni, nem hátrány és mint ilyen épp a marketing költséged csökkenti , mivel igazából maga az ár a "behívó". Persze emiatt is célszerű ismerni a piacot és a szereplőket, hogy ki mit ad és mennyiért, ha meg túltelített már a piac szolgáltatókkal és nem igazán piaci rés, akkor mi az amivel versenyképesebbe tehető vagy amiért hajlandóak "váltani" a fogyasztók a másik szolgáltatóról.

2018. nov. 22. 15:04
 12/19 xswerdy ***** válasza:

nem tudom, mit takar az angol "kuckó". ha már ennyiben leírtad, hogy milyen vállalkozásról van szó, akkor akkor pár szóban leírhatnád, hogy mit takar. Talán jönnének ötletek, hogy miben változtass.

Nem lehetne csak az órákra termet bérelned?

2018. nov. 23. 12:43
 13/19 A kérdező kommentje:

Attól kuckó, hogy otthonosan berendezett, mindenféle jóval tele, hogy meg sem tudják unni az angolul történő játékot.

Ezt sajnos nem tudnám alkalmi bérleményben megvalósítani.

Imádni szokták már a látványát is. Egyszerűen jó bemenni.

Egy biztos... Azt már senki sem mondhatja, hogy nem valósítottam meg az álmomat, még ha nem is jött be.

2018. nov. 23. 13:59
 14/19 anonim ***** válasza:

"még ha nem is jött be."

Ne temesd!!... még csak most kezdted... A szájról szájra sem megy olyan gyorsan... majd túlleszel ezen a nehéz, téli időszakon is és addigra már jó ismert leszel :-)

Írtam már pár ötletet, hogy tarts ingyenes bemutató órát, stb. de azóta eszembe jutott még egy: próbálj meg a környékbeli óvodákkal/iskolákkal kooperálni valamilyen módon- akár úgy, hogy beviszel egy bemutatóórát vagy ők hirdetnek Téged, vagy nem tudom... :D - biztos megtalálnátok a módját.

2018. nov. 23. 14:35
 15/19 A kérdező kommentje:

Számos ingyen órát tartottam. Az a tapasztalatom, hogy ezekre szívesen eljönnek, tetszik nekik (tényleg) és utána nem jönnek vissza. Érdekes, hogy a külön programokra ismét visszatérnek. Ilyen volt pl. a Halloween. Aztán eltűnnek.

A helyi óvodákban oviangol van, úgy tűnik, hogy telített a piac.

2018. nov. 23. 19:07
 16/19 anonim ***** válasza:
Akkor még egy ötletem van: próbálj meg környékbeli felnőtt angolokat keresni, akiknek a gyereke esetleg örülne annak, hogy anyanyelvén játszhat :-)
2018. nov. 23. 20:47
 17/19 anonim ***** válasza:
Hogyan hirdeted az angol kuckót? Van weboldalad? Offline marketing anyagod? Vagy valamilyen terved a vevőid megszólítására, használsz fizetős hirdetéseket? Csak most lenne ezer ötletem, amivel több vevőt tudsz bevonzani, viszont stratégia nélkül az egész nem sokat ér.
2018. nov. 25. 08:55
 18/19 xswerdy ***** válasza:

a fő kérdés, hogy fizetnek-e a szülők annyival többet az aranyosan berendezett kuckóban tartott foglakozásokért, mit az ovis angolért, ami kitermeli a terembérletet és járulékos költségeket. Úgy, hogy ráadásul Hozzád külön vinni kell a gyereket, az ovis angol meg helyben meg van szervezve.

Lehet, hogy érdemesebb lenne neked is ovikba járni angolt tartani, már ha alapvetően ezzel a korosztállyal akarsz foglalkozni. Bár szerintem több fantázia van a felnőttek oktatásában. Vagy pl. a középiskolás korosztálynak kitalálni valami olyat, ami az iskolai oktatást ki tudja egészíteni (valami játékos, beszélgetős, a nyelvet inkább használni tanító dolgot).

Esetleg a teremmel is bizonyos napokon más korosztályt célzó foglalkozást indítani, aztán meglátod, melyik megy jobban. A berendezést aztán át lehet lassacskán alakítani felnőttesebbre, ha az lesz a fókusz.

2018. nov. 25. 11:31
 19/19 A kérdező kommentje:

Nagyon sokmindent leírtatok, amit ugyanúgy végigzongoráztam már.

Végül a hozzám járó néhány anyuka úgy döntött, ha új havi díjas rendszer lenne (heti 1 alkalom esetén 3600 Ft, egyet lehetne pótolni köv. hónapban), akkor azt nem tudná vállalni. Én meg a jelenlegi rendszert nem tudom tovább vállalni, amiben mindig utolsó pillanatban lemondják az órát és így bevételem sincs.

Ezt a helyet bezárom, átgondoltam, nem fog így menni, mint most. Mielőtt valami újba kezdek, jobban átrágom.

Úgy látom, ezzel a korosztállyal ilyen módszerrel megpróbálni foglalkozni több okból is zsákutca.

2018. nov. 27. 14:17
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!