Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Saját vállalkozás » Meddig várnátok a saját...

Meddig várnátok a saját vállalkozás fellendülésére, mielőtt feladjátok?

Figyelt kérdés

4 hónapja indítottam az angol kuckómat gyerekeknek. Mindenki szerint tök jó ötlet, az egész nagyon eredeti, és csodálkoznak, hogy nem járnak (miközben azok sem járnak, akik másokon csodálkoznak... ). A héten 2400 Ft a bevételem.

A kiadásom télen havi 110 körül lesz, a fűtéssel együtt.

Az anyagdíjat bele sem számoltam plusz mindig valami cserélni való akad.

Kezdem feladni.

Nem látom, hogy bármi javulna, akárhogy hirdetem, akárhogy igyekszem. Tényleg beleadtam minden energiám és rengeteg ötletet megvalósítottam. Van egy maroknyi ember, akit minden érdekel, de ők sem tudnak néha hetekig jönni, mikor a gyerek beteg.

Én januárral felmondanék, mert legalább látnék bármi pozitív változást.

Természetesen mindenki azt mondja, tartsak ki. De én félek, hogy egy teljes év alatt milyen sok pénzt költök el a semmire, eddig reménykedtem, de azt látom, hogy nincs rá kereslet.

2018. nov. 22. 07:38
1 2
 1/19 anonim ***** válasza:
Előzezes igényfelmérésnek mi volt az eredménye?
2018. nov. 22. 07:52
 2/19 anonim ***** válasza:
56%

Minimum fél év (6 hónap) mire egy új vállalkozás elkezd beépülni a köztudatba!

A havi 110 ezer havi fix kiadás kicsit soknak tűnik, lehet hogy valahol, valamit mégsem jól csinálsz???

Próbálj meg körbenézni, mint leendő ügyfél, hogy a már működő konkurenciák hogyan csinálják: keresd meg őket, kérdezd ki, hogyan-miként megy az oktatás, mennyiért, és abban milyen szolgáltatások vannak, mit nyújtanak,

Aztán szépen megköszönöd, és hogy majd otthon a férjeddel megbeszélitek...

És persze ugyanezt több helyen végig csinálni, talán kapsz majd ilyen-olyan ötletet, amit még te is bevezethetsz.

2018. nov. 22. 07:56
 3/19 anonim ***** válasza:

Előzetes piacismeret nélkül így végeláthatatlan is lehet ez a folyamat.

Még jól felmért piacra is "finomhangolásokkal", 3-6 hónap a maximum amit érdemes várni. Ha az idő alatt sem éri el a fedezeti pontot, el kell engedni és legközelebb reálisabban megtervezni az üzletet.

Reális igényű fizetőképes kereslet, fogyasztói szokások, helyettestő termék/szolgáltatás, konkurencia elemzés, költségterv, cash flow, Swot analízis, stb.

2018. nov. 22. 08:19
 4/19 A kérdező kommentje:

Az előzetes felmérések alapján nagy volt az érdeklődés, ezért is nagy meglepetés - mindenki számára.

A kiadás: terembérlet + rezsi + KATA

2018. nov. 22. 08:50
 5/19 anonim ***** válasza:

Kérdező, amint írták is, minimum fél évnek kell eltelnie ahhoz, hogy felfusson a vállalkozás.

Aztán pl. nem derül ki, hogy megfelelő-e a marketingje?

TUDNAK róla az emberek?

Van a környékeden fizetőképes kereslet? Pl. csinálhatsz Te akármilyen hiper-szuper angol kuckót Békésben vagy Szabolcsban, az nem valószínű, hogy fizetőképes lesz.

Aztán a másik: azt írod, 4 hónapja megy. Számításaim szerint augusztusban indítottad, ami jó, de rögtön utána ott az iskolakezdés, amikor sokkal kevesebb ideje és pénze van az embereknek és igen, jönnek az iskolában elkapott betegségek, stb. Véleményem szerint nyárig semmiképpen ne add fel - nyáron az iskolai szünetben biztos, hogy igyekeznek a szülők elfoglaltságot teremteni a gyereknek - akár napközis rendszerben is működhetne, játékos tanulással.

"Én januárral felmondanék, mert legalább látnék bármi pozitív változást."

Ezt a mondatodat nem nagyon tudom értelmezni: hol mondanál fel, a főállásodban? Vagy a helyiség bérleti díját mondanád fel?

2018. nov. 22. 09:21
 6/19 anonim ***** válasza:

Azért mondom, hogy valahol-valami nem oké, mert ha volt előzetes érdeklődés, és a bevétel mégis elmarad, akkor valami olyan részlet-feltétel hiányzik, vagy éppen az órák időpontja, vagy a fizetendő tandíj, vagy bármi valahol a leendő diákok (családok) által nem elfogadható.

Vagy kérdezd meg őket, ha megtalálod, hogy mi az oka, az előzetes pozitív visszajelzés ellenére, hogy mégsem...

2018. nov. 22. 09:21
 7/19 anonim ***** válasza:

Így van, 6-os jót ír.

Magam is voltam olyan felmérés részese, amiben valami iránt az érdeklődésemet fejeztem ki, aztán amikor kijött az ajánlat (ez egyszeri, nem hosszútávú), akkor pont iskolakezdésre sikerült tennie az illetőnek (elvitte a pénzt a sulikezdés), ráadásul drágább lett, mint amennyit szántam volna rá :-(

2018. nov. 22. 09:36
 8/19 A kérdező kommentje:
Nagyon olcsó vagyok. Én arra gondoltam, pont ez a gond :(
2018. nov. 22. 14:21
 9/19 anonim ***** válasza:
Nekem 3+ év kellett, amíg elkezdett menni a "bolt".
2018. nov. 22. 14:38
 10/19 anonim ***** válasza:
60%

Szinte biztos, hogy nem az a gond, hogy olcsó vagy.

Nálunk pl. a téren van 4 pavilon, állandóan változnak az üzemeltetők: ha van egy váltás, meglehetősen sokáig csak elmegyek előtte, nézem, mi mennyi - persze van, hogy olyan drága, hogy 4 hónap múlva sem veszek semmit.

Legutóbb egy büfé ment tönkre, ott pl. fél év alatt nem vettem semmit, mert a tulaj!eladó ki se nézett, csak állandóan nyomkodta a telefonját, semmilyen kontaktust nem lehetett felvenni vele (jó, aki odaállt kérni, azt kiszolgálta), de nem volt barátságos és a termékkínálat sem volt olyan, hogy attól mindenképpen vásárolni szerettem volna: fagyasztott pulykamell, fagyasztott krumpli kisütve. Semmi saláta, díszítés mellé... És mindezt elég drágán.

Kérdező, ezt csak azért írtam le, hogy számtalan oka lehet annak, miért nem megy a bolt - de én mindenképpen adnék még neki időt, nyomnám a marketinget, pl adnék egy becsalogató ingyen órát és nyár végéig mindenképp várnék.

2018. nov. 22. 14:55
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!