Milyen végzettség kell ahhoz, hogy reggelizőt nyissak?
Egyetemista vagyok gazdálkodási és menedzsment szakon. Egy saját vállalkozást szeretnék, méghozzá egy reggeliző helyet. Reggelik, brunchok, egy-két sutemeny, juice-ok, kávék. Ez lebne nagyjából a kínálat. Ahhoz, hogy ezeket én készíthesem el, milyen végzettségre van szükségem? Szakács, cukrász? Mindkettő kell vagy elég a szakács és azzal sütit is készíthetek? A gazdmenes diplomám az feljogosít a vállalkozás vezetésére vagy kell külön üzletvezető okj is?
Előre is köszönöm a segítséget!
Ne haragudj, de hányadik évfolyamra jársz?
GAZDÁLKODÁSI és menedzsment szakra jársz és komolyan nem tudsz utána nézni ennek? Isten bizony, néha sírhatnékom van ettől, hogy ennyire nem találja fel magát valaki.
Előtted az internet: csak annyit kellett volna beírni, hogy "kávézó nyitása" és máris ontja a találatokat:
És nem, nem vagyok kekec, hogy nem válaszolok rá, hanem megpróbállak megtanítani arra, hogy ha vállalkozni akarsz, akkor nem fognak mindent tálcán nyújtani Neked - magadnak kell kikaparni a gesztenyét.
Üzleti terv, helyiség bérleti díjak, berendezések, adózás, alkalmazott bére, stb - ezek megvannak már számításban? Vagy csak az álom???
Vendéglátó eladó, v. üzletvezető, vagy szakács, vagy felszolgáló vagy cukrász.
De előbb azt kellene eldöntened mit is akarsz?
A reggeli, kávézó , szendvics , kolbász , tészta , saláta stb. elég a vendéglátó eladó.
Meleg brunchhoz, egytálételekhez már szakács kell
helyben készített sütihez meg cukrász.
És ez alapból 3 fajta egység vagy egy nagy üzlet ennyiféle munkaerővel, előkészítővel, helyiségekkel stb. ami meg már nem a reggeliző hely kategória.
Gyakorlatban ez úgy működik , hogy külön engedélybe hideg-meleg ételeket irnak be, de nem étterem szintű ellátással, hanem talalo konyha vagy mirelit késztermékekkel, cukrász főzőkonyha stb beszállítókkal.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!