Milyen a jó főnök?

Figyelt kérdés

Egy olyan vállalkozásom van, melyhez kevés emberi tényező szükséges, viszont jól profitáló.

Egyenlőre család dolgozik nagyrészt benne, 3-4 munkavállaló mellett.

De egyszerűen nem sikerül maradasra bírni őket 180 ezer Ft Nettó bérezessel sem!!!!!! Tisztán, fehéren!

Heti 5 nap munka, hétvégi muszakpotlék nincs, cserébe magasabb nettó bérezés van. Mármint van mikor hétvégén dolgoznak, de akkor szabad a hétfő kedd pl.

Azért sem szólok ha lassan dolgozik az illető.

Az lehet a gond, hogy fiatal vagyok?(22 éves)

40-50 év közti munkavállalóim voltak, a fiatalok még ennyire sem tiszteltek meg, mindent összebasztak, mondván jóvan az úgy. Azt is felajánlottam egyik srácnak, hogy felveszem minimálbérre, írunk egy foglalkoztatási pályázatot, s ami a pályázatból jön be pénz, megkapja kézbe. Ez tavasszal volt, mikor sok támogatást adtak mert volt még rá keret. 6 hónapra finanszírozták volna a bérét pályázatból, vagyis 240-et kapott volna kézhez.

Mikor megírtam a pályázatot itthagyott. Mert neki nem tetszett, hogy néha hétvégén kell dolgoznia 240 ezer Ft-ért. Semmi más feladata nem lett volna, mint rendelést felvenni, szállítás előtt ellenőrzés. (Középiskolát végzett, nuku végzettség nélkül, csak talpraesett volt, gyorsa. Tanult)

Egyszerűen nem tudom mit szúrok el.

Nem ordítok senkivel, ha valamit nem jól csinál megmutatom neki hogyan tudja egyszerűbben.

A hibákért annyit mondok, hogy javítsa ki, ha kell saját költségén, persze az apróbb hibákat elnézem teljesen.

2018. nov. 6. 10:08
 1/7 anonim ***** válasza:
39%

Inkább adj alacsonyabb alapbért, és fizesd meg rendesen a hétvégi munkát. Különben úgy érzik, át vannak vágva. Irodista munkakörökben általában nem kell hét végén dolgozni, ez nagy hátrány nekik.

Amúgy a kilépő munkavállalókkal folytatott őszinte beszélgetések még sokat segíthetnek. Lehet, hogy nem neked kell ez lefolytatni...

Az nagy hátrány, hogy ilyen fiatal vagy.

2018. nov. 6. 10:26
 2/7 anonim ***** válasza:
20%
Business coach, tréner tud neked segíteni. A vezetői készségek fejleszthetők, ahogy a kommunikáció és érzelmi intelligencia is fontos ilyen beosztásban. Ismerek jót, ha érdekel.
2018. nov. 6. 10:56
 3/7 anonim ***** válasza:
75%
Nem írtál konkrétumot, de lehet h a 180 kevés. Cafetéria, bónusz, csapatépítő stb...
2018. nov. 6. 11:51
 4/7 Estádio de Felchút ***** válasza:
74%

A munkaerőpiac jelenleg kínálati hiányban szenved. Hiába okoskodsz, 180 nettó, hétvégi meló egy kis fusi garázscégnél értelmes embernek nem vonzó. Ennyiért csak selejtet kapsz.

"Inkább adj alacsonyabb alapbért"

Megafäszom.

"felveszem minimálbérre, ami a pályázatból jön be pénz, megkapja kézbe"

Édesfäszom, de már komolyan...

2018. nov. 6. 18:55
 5/7 A kérdező kommentje:

Már nem azért, de nagyon sok helyen a gyárban 3 műszakban van meg 180. Nekem ezekkel kell versenyezni. A cafeteria helyett nálam 1 műszak van.

Ezt a palyaztra írtat nem tudom sehová sem tenni.

Ha van, akkor igénybe veszem... Nekem nem kerül semmibe, a munkavállalót ösztönzi.

Már mem azért, de nem olyan feladatokat végeznek el ezen emberek amihez bármilyen végzettség is kell. Rendelesek felvétele abból áll, hogy vegig kell telefonálni.

2018. nov. 6. 19:26
 6/7 anonim ***** válasza:
75%
Az első, amit érzek, a tisztelet hiánya. Enélkül el is fognak menni "ezek az emberek".
2018. nov. 6. 19:36
 7/7 anonim ***** válasza:

Oké, akkor lássuk. Relatíve régóta dolgozom vezető beosztásban egy multinál. Mindegy egyes beosztottammal minden hónapban leülök, átrágjuk a fejlődését, hogy én mivel tudok ehhez hozzájárulni. Mindenki, minden negyedévben személyre szabott célokat kap, amelyeknek folyamatos az utánkövetése. Folyamatosan figyelem ki milyen képzésre, nyelvtanfolyamra menjen. Ha bármilyen súrlódás van a csapaton belül, akkor elvárás, hogy erre egyből reagáljak, megoldást találjak, ha valakinek lelki gondja van, házi pszichoterápiát tartsak. Mellette csapatépítőket szervezek, hétvégi sörözgetést, satöbbi. Mindezt egy olyan csapatban (nem IT vagy valami felkapott dologról beszélünk, sima irodista munka), ahol senki nem keres 8 órában nettó 300 alatt, ünnepnapon tripla, szombatokon dupla a bérezés, de szombatokon csak önkéntes alapon van munkavégzés, vasárnapi meg sosincs, hetente kétszer lehet otthonról dolgozni, mindenkinek pár nappal több szabija van éves szinten, mint a törvényileg kiszabott és kirívó eseteket leszámítva garantált a fizuemelés.

Plusz persze cafetéria, az minden elfogadható cégnél alap. Tetszik, nem tetszik, kevés pénzt adtok sok elvárásra. Én, ha bent vagyok egy szombaton, nekem az több, mint 40k forint plusz egy átlagos hónapban és kapok éves szinten plusz egy fizetésmyi bónuszt is. Főnökként meg nem az a dolgod, hogy feltétlen türelmet tanusíts, hanem hogy irányt mutass és fejlessz, illetve ha beüt a baj, akkor tartsd a hátad az emberekért, akkor is ha ők hibáztak.

2018. nov. 7. 08:16

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!