Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Saját vállalkozás » Kereskedők! Ha külföldről...

Kereskedők! Ha külföldről rendelnék egy terméket 10000 Ft-ért akkor mennyiért kellene adnom, hogy ne veszítsek vele?

Figyelt kérdés

Szeretnék boltot nyitni, vagy valami kisebb vállalkozást.

Tegyük fel, hogy rendelek valamit mondjuk 10 ezerért, akkor nyilván jön a 2700 Ft (27%) áfa. Úgy tudom, hogy ennek is van valami ügyintézési díja. Mondjuk 2-3000 Ft.

Mi kell még, hogy legálisan el lehessen adni így valamit?

Kínából rendelnék ahol nem adnak számlát, vagy ha igen, akkor sem fogadják el itthon.

Katás nem lehetek, mert barátomat pont így büntették meg.

Úgy mondta, hogy nem tudta bizonyítani, hogy mit hol vett és ez volt a gond.

Én elsősorban kisebb boltokban vásárolnék és nem nagyobb cégeknél több ezer darabot.

Így biztos, hogy nem tudok (rendes) számlát szerezni.

(Mindenből 10-20 darabot rendelnék, ezért nem érdemes nagy cégekkel egyeztetnem,)

2018. okt. 3. 21:31
1 2
 11/17 A kérdező kommentje:

Úgy igazolom, hogy rendelek valamit és a vám látja, hogy rendeltem és nem loptam.

Vagy van olyan hülye aki kimegy kínába ellop 10 ugyan olyan terméket és Shang Cheng néven postázza magának?

Nem hinném.

Biztos, hogy megoldható de már 2 napja keresem a cikket és nem találom.

Pedig ott le volt írva a menete az egésznek.

2018. okt. 3. 23:45
 12/17 anonim ***** válasza:
78%

A vám nem látja, hogy rendelted, csak azt, hogy árumozgás van két ország között. Ettől még lehet a két vállalat egy kézben, a kínai és a magyar, és elküldöd a saját árudat egyik helyről a másikra.

Ez nem bizonyít semmit, és nem elég a NAV-nak sem.

2018. okt. 4. 00:03
 13/17 anonim ***** válasza:
78%

Eredet nélkül NEM magánszemélyként NEM árulhatod.

Ezt próbáld már meg felfogni. MINDENNEK kell tudni igazolni az eredetét, ha valamilyen vállalkozási formában értékesíted. A vám nem látja, mi van a dobozban, te igazolod le, hogy rendeltél pl 10 női táskát. Csak hát ugye a hülyének nem esik le, hogy ebből te üzletszerű tevékenységet akarsz már folytatni, számlád meg ugye nem lesz, innentől kezdve ha megcsípnek, bebuktad.

KIZÁRÓLAG a saját dolgaidat adhatod el adómentesen évi 600 ezer forintig, de azt CSAK magánszemélyként és kizárólag nem üzletszerűen. Tehát a rendelek 10-20 darabot témával ezt már újfent elbuktad.

2018. okt. 4. 09:22
 14/17 anonim ***** válasza:
63%

Mi ez a kínai csodatermék, amit te 10 000-ért veszel, de itthon 70 000-ért is hatalmas kereset van rá?

Tudom nem szeretnéd elárulni, mert ellopjuk az ötletedet, de ha a vevőidnek sem árulod el, mit akarsz eladni... :)

Hogy lesz akkor ebből eladás???

Írtál már az eladónak? Mennyiért kapnád ténylegesen az árút? Mennyit kéne fizetned a valóságban???

Mondok egy példát találtam 250Ft/kg árban egy terméket, minimum rendelés 10tonna, ez 2 500 000Ft-ot jelent, ami még mindig kifizethető összeg és adózás után kb. 20 000 000Ft maradna a zsebemben. Felvettem vele a kapcsolatot 2 levélváltás után adott volt a lehetőség 100kg-os sample rendelésére, erre viszont 6000Ft/kg-os árat adott, amit sokalltam. Ismételt levélváltásaink után kiderült a 10tonna is 100kg-os csomagokban jönne, nekik úgy éri meg, olcsó a termék és degeszre keresik magukat a postázással, 6000Ft/kg-os árban viszont megváltózik a leányzó fekvése!

Előfordulhat, hogy abból kifolyólag gondolod jónak az üzletet, hogy nem írtál még az eladónak, esetleg gyengécske az angol tudásod az árajánlat kéréséhez?

2018. okt. 4. 13:57
 15/17 A kérdező kommentje:

70 000-ért?

Ezt ki írta neked?

Amúgy volt már számos elvámolt csomagom amit magamnak rendeltem és mindegyikhez kellett a banki igazolás, összeg, + képernyőképek az oldalról ahol rendeltem a terméket!

Szóval ez alapján igenis tudja a nav, hogy mit mennyiért vettem.

2018. okt. 4. 18:57
 16/17 anonim ***** válasza:

Onnan jön, hogy te kérdezted mennyiért kellene adnod "Ha külföldről rendelnék egy terméket 10000 Ft-ért akkor mennyiért kellene adnom, hogy ne veszítsek vele?"... és erre a válasz a 70 000Ft!

Mellesleg remek, hogy te sem emlékszel, mit is kérdeztél :)

2018. okt. 12. 16:12
 17/17 A kérdező kommentje:
Be ne meséld nekem, hogy a 140 ezer forintos TV 20 ezerét jön ki a gyárból. :D
2018. okt. 12. 16:50
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!