Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Saját vállalkozás » Egyéni vállalkozó korlátlan...

Egyéni vállalkozó korlátlan felelőssége?

Figyelt kérdés

Gondolkozom egyéni vállalkozás indításán, már informálódtam is a témában, és egyelőre az egyetlen dolog ami visszatart a teljes vagyonra kiterjedő felelősség.

Ezt "ki lehet védeni" valamilyen formában (pl. biztosítással, amely ezt átvállalja)? Ha igen, akkor a biztosítás díja elszámolható költségként?

Ha nincs erre lehetőség, akkor az egyéni vállalkozók hogyan dolgozzák fel ezt a kockázatot? Nem rettegnek attól, hogy bármikor elúszhat minden pénzük, az otthonuk, az egzisztenciájuk?

2018. szept. 23. 16:07
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:
0%

"vagy ha a biztonsági kamerád kicsit kilát a közterületre és máris egy ellenőrzésnél millió Ft-os büntetések jöhetnek.."

Ettől is? De hát vannak direkt olyan kamerák, amik az épület előtti mozgást figyelik - akkor azt hogy?

Egyszer mondjuk valóban meghökkentem, hogy a mellettünk lévő szabadulószobának (pincehelyiség) a monitorján láttam, magamat, amint épp megyek el előttük (meghökkentő smiley). Kicsit nehezményeztem is magamban :-)

2018. szept. 25. 15:24
 12/12 anonim ***** válasza:
Egyébként az ilyen vagyonelvesztéstől való félelmet úgy szokták minimalizálni, hogy nem minden a saját nevén van. De nyilván ehhez kell olyan családtag, barát is, akiben teljesen megbízol. Van aki emiatt is tart kriptovalutában pénzt, mivel decentralizált, ezért semmilyen hatóság nem fér hozzá.
2018. szept. 27. 10:38
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!