Egyéni vállalkozó korlátlan felelőssége?
Gondolkozom egyéni vállalkozás indításán, már informálódtam is a témában, és egyelőre az egyetlen dolog ami visszatart a teljes vagyonra kiterjedő felelősség.
Ezt "ki lehet védeni" valamilyen formában (pl. biztosítással, amely ezt átvállalja)? Ha igen, akkor a biztosítás díja elszámolható költségként?
Ha nincs erre lehetőség, akkor az egyéni vállalkozók hogyan dolgozzák fel ezt a kockázatot? Nem rettegnek attól, hogy bármikor elúszhat minden pénzük, az otthonuk, az egzisztenciájuk?
Nincsen rá lehetőség, hogy "biztosítást" köss.
" az egyéni vállalkozók hogyan dolgozzák fel ezt a kockázatot? Nem rettegnek attól, hogy bármikor elúszhat minden pénzük, az otthonuk, az egzisztenciájuk?"
Tudod, minden vállalkozás kockázattal jár.
A vállalkozót az alkalmazottól az különbözteti meg - többek között - hogy kockáztat.
Az alkalmazott minden hónapban megkapja a kis fizetését, a vállakozó meg vagy tud elég munkát felhajtani vagy van elég vevője, bevétele, vagy nem.
De nem csak ez a probléma, hanem a nemfizetés, a hirtelen hozott rendelkezések lekövetése, megfelelés, stb.
Ha fizeted az adót rendesen, akkor nincs félnivaló, ha meg nem megy a vállakozás, akkor be kell szüntetni. Na, mondjuk ez a nehezebb, ennek felismerése, hogy erre mikor van szükség...
Erre való a Kft., bár pár éve már ott is megjelent a korlátolt felelősség áttörése.
Lassan eljutunk oda, hogy a cégvezetés valós felelősséggel jár a társasági formától függetlenül.
Igazad van és köszi, hogy ezt leírtad - nem igazán értettem, hogy mi rosszat írtam? :-)
De tényleg, ha olyan a vállalkozás, ahol ilyenek is szóba jönnek, ott valóban el lehet hasalni tulajdonképpen "vétlenül" is. Erre azért utaltam is fél mondatban, hogy a vállalkozás egyik nehézsdége lekövetni a hirtelen jövő változásokat, rendeleteket, stb (mondjuk az adatkezelési pont nem hirtelen jött :-) )
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!