Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Saját vállalkozás » Egyéni vállalkozó korlátlan...

Egyéni vállalkozó korlátlan felelőssége?

Figyelt kérdés

Gondolkozom egyéni vállalkozás indításán, már informálódtam is a témában, és egyelőre az egyetlen dolog ami visszatart a teljes vagyonra kiterjedő felelősség.

Ezt "ki lehet védeni" valamilyen formában (pl. biztosítással, amely ezt átvállalja)? Ha igen, akkor a biztosítás díja elszámolható költségként?

Ha nincs erre lehetőség, akkor az egyéni vállalkozók hogyan dolgozzák fel ezt a kockázatot? Nem rettegnek attól, hogy bármikor elúszhat minden pénzük, az otthonuk, az egzisztenciájuk?

2018. szept. 23. 16:07
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
Aki nem mer az nem is nyer.
2018. szept. 23. 16:48
 2/12 A kérdező kommentje:
Értem én, hogy aki nem mer az nem nyer, de azért ez nem túl nagy kockázat?
2018. szept. 23. 16:54
 3/12 anonim ***** válasza:
59%

Nincsen rá lehetőség, hogy "biztosítást" köss.

" az egyéni vállalkozók hogyan dolgozzák fel ezt a kockázatot? Nem rettegnek attól, hogy bármikor elúszhat minden pénzük, az otthonuk, az egzisztenciájuk?"

Tudod, minden vállalkozás kockázattal jár.

A vállalkozót az alkalmazottól az különbözteti meg - többek között - hogy kockáztat.

Az alkalmazott minden hónapban megkapja a kis fizetését, a vállakozó meg vagy tud elég munkát felhajtani vagy van elég vevője, bevétele, vagy nem.

De nem csak ez a probléma, hanem a nemfizetés, a hirtelen hozott rendelkezések lekövetése, megfelelés, stb.

Ha fizeted az adót rendesen, akkor nincs félnivaló, ha meg nem megy a vállakozás, akkor be kell szüntetni. Na, mondjuk ez a nehezebb, ennek felismerése, hogy erre mikor van szükség...

2018. szept. 23. 17:00
 4/12 anonim ***** válasza:

Erre való a Kft., bár pár éve már ott is megjelent a korlátolt felelősség áttörése.

Lassan eljutunk oda, hogy a cégvezetés valós felelősséggel jár a társasági formától függetlenül.

2018. szept. 23. 17:00
 5/12 anonim ***** válasza:
Ilyen a vállalkozás, kockázatos.
2018. szept. 23. 17:21
 6/12 anonim ***** válasza:
64%
Az egész élet egy nagy kockázat, egyébként ne hidd, hogy egy KFT tulajdonosának nem mehet rá az egész vagyona!
2018. szept. 24. 16:01
 7/12 anonim ***** válasza:
kft tulajként is rá mehet a vagyonod vagy mehetsz börtönbe.
2018. szept. 24. 16:56
 8/12 anonim ***** válasza:
Szerintem azért ennyire nem veszélyes a dolog, de tény, hogy aki a túlbiztosított életet keresi, annak nem elsősorban a vállalkozás való.
2018. szept. 24. 23:00
 9/12 anonim ***** válasza:
Azért ez nem ilyen egyszerű, hogy ha fizeted az adót, akkor nincs félnivaló. De van... Pl. itt van a GDPR, az uniós adatvédelmi rendelet, mellyel kapcsolatban még az ügyvédek is vitáznak, hogy mi szabályos és mi nem. Elég csak egy megerősítést kérő jelölőnégyzetet kihagyni a weboldaladon feliratkozásnál vagy ha a biztonsági kamerád kicsit kilát a közterületre és máris egy ellenőrzésnél millió Ft-os büntetések jöhetnek... Ha adatvédelmi hatóságnál rendben minden, akkor lehet a versenyhivatal szemét fogja más szúrni pl. egy nyomulós marketing hírlevél miatt. És hiába költöttél sokat ügyvédekre, adatvédelmi szabályokra, hiába adóztál, számláztál tisztességesen, sok hatóságnál fenn lehet akadni. Sajnos ráadásul nem is az ügyfelek miatt vizsgálódnak nagyrészt ezek a hatóságok, hanem a konkurenciák bejelentései miatt... szóval még csak nem is azon múlik mennyire vagy rendes a vevőiddel.
2018. szept. 25. 10:15
 10/12 anonim ***** válasza:

Igazad van és köszi, hogy ezt leírtad - nem igazán értettem, hogy mi rosszat írtam? :-)

De tényleg, ha olyan a vállalkozás, ahol ilyenek is szóba jönnek, ott valóban el lehet hasalni tulajdonképpen "vétlenül" is. Erre azért utaltam is fél mondatban, hogy a vállalkozás egyik nehézsdége lekövetni a hirtelen jövő változásokat, rendeleteket, stb (mondjuk az adatkezelési pont nem hirtelen jött :-) )

2018. szept. 25. 15:20
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!