Mikor érdemes elkezdeni egy vállalkozást?
Idén végzek a sulival, programozós szakra megpróbálok jelentkezni, ha sikerül ha nem utánna felmegyek Pestre, gondoltam leteszek egy bártender tanfolyamot, havi 200 körüli fizuért, amíg hozzá szokok a pesti dolgokhoz és rendeződik minden, utánna gondoltam arra, hogy valamilyen céget létrelehetne hozni, valljuk be ki ne szeretne nagy fizetéssel élni?
Nagyjából mire érdemes odafigyelni, nagyjából mekkora tőke kellene, milyen 'típus"ban lenne érdemes? gondolok arra hogy mivel foglalkozzon.. Megkérném a trollokat mellőzék, különben úgyis csak pontozom őket..
- Amikor megvan a kellő szakértelmed,
- annak hiányában tudsz jó szakembert megfizetni,
- amikor van megfelelő tőkéd, hogy a kezdeti nehézségeket átvészeljed,
- amikor minden törvényes előírásnak megfelel.
Megvizsgálod, hogy az ötleted piacképes-e, versenyképes-e, működőképes-e és üzletképes-e. Ha minden kérdésedre a válasz igen (és nem csak azért, mert te úgy gondolod, hanem utána is nézel, számolsz a dolgoknak), akkor megnézed, hogy az induló- és az első időszakra szükséges tőkével rendelkezel-e. Ha erre a kérdésre is igen a válasz, és mindezek mellett szívesen csinálnád, akkor már bele is kezdhetsz.
Az, hogy mire érdemes odafigyelni, mennyi tőke kell hozzá, és milyen típusú legyen a vállalkozás elsősorban attól függ, hogy milyen tevékenységben gondolkozol. Ehhez azt szükséges magadban tisztáznod, hogy mihez értesz és mit szeretnél csinálni. Az, hogy "valljuk be ki ne szeretne nagy fizetéssel élni?" édes kevés kiinduló alap.
"Leginkább az érdekel, amely jó jövdelemmel van, kevés kockázat és életképes rövid ill. hosszú távon is" Ilyen vállalkozás nem létezik. Nem gondolod, hogy akkor mindenki azt csinálná?
Az a gond, hogy olyan általánosságokban beszélsz, hogy lehetetlen konkrét tanácsot adni neked. Valószínűleg a világon semmihez nem értesz olyan szinten, amire egy vállalkozást fel lehetne húzni, ráadásul a kérdésedet elnézve az alapvető gazdasági-pénzügyi összefüggésekkel sem vagy tisztában. Tanulj még, kezdj el dolgozni, és amikor a munkád során azt látod, azt tapasztalod, hogy basszus, ezt én saját magam is meg tudnám csinálni, és akkor nem a főnököm kaszálna rajta, hanem én, na akkor kezdj el ezen komolyabban gondolkozni.
Ha jelen állapotodban elkezdesz vállalkozni, annak belátható időn belül az lesz a vége, hogy ugyanott leszel, mint most, csak a pénzed jelentős részét kidobtad az ablakon. Várj még vele!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!