Szeretnék céget alapítani angliában. Magyarországról importálnék borokat egy angliai étteremnek. Milyen papírokra lenne szükségem, hogy más (angliából) ne vehesse meg azt a bort a pincészetből amit én?
Köszönöm a válaszokat!
Sikerült találnom egy rendkívüli jó minőségű bort. Kis pincészet, nem szállít boltokba. A bor otthoni viszonylatban is drága. Megkérdeztem néhány sommelier barátomat angliában, és mindegyik nagyon pozitív visszajelzést küldött. Vevőim vannak. A bor nem túl sok, és high end étteremnek szállítanék. Csupán a jogi és szerződési része érdekelne Magyarországra vonatkozóan. Tehát milyen szerződést kellene kötnöm a pincészettel? Nem szeretném, ha ez az üzlet kicsúszna a kezemből...
Ezen a szinten már kereskedelmi joggal foglalkozó ügyvédet ajánlanék,aki minden felmerülő kérdést/óhajt/sóhajt tud orvosolni.
És mindezt teljesen hivatalos formában!
Sok sikert az üzlethez, és remélem hamarosan én is találkozom ezzel a borral Manchester és környékén :)
A #11-es tipikus iskolapéldája a dolgok meg nem értésének. Ha a magyar borok lennének a világon a létező legjobb ár értekű palackok, akkor sem lenne egész európában mindenhol fajsúlyosan jelen, mert nem tudunk annyit termelni és pont. De mondom mégegyszer ez nem is kell, hogy cél legyen.
Ti lenézően azt mondjátok xy helyen van 10 argentín bor és magyar meg csak 3. És? Legalább az a 3 ott van. Nem értem kinek jó ez az állandó negatív szemlélet. A borban pont az a szép, hogy ha kóstolod instant elutazhatsz az adott helyre, kóstolhatod az adott helyre jellemző fajtát, talajt, évet stb. És csak mellékesen nem lehet a töltött káposztát összehasonlítani a dobos tortával. Hiába étel mind a kettő, mást ad.
Ne legyetek ennyire tipikus magyaroi. Örüljetek a kis fejlődésnek is és a kevés jónak is, ne csak folyton a negatívumot domborítsátok. Rémlik mi volt itt a szocializmusban a borkultúrával, borászokkal? Természetesen még mindig vam hova fejlődni bőven, de könyörgöm hol tartunk már azóta?
Úgy kell gondolkodni mint a Szepsy István, nem folyton károgni és kőbe vésni dolgokat.
A jó magyar bornak van piaca, nemzetközileg is, ha kis mértékben is, annak is örülni kell, nem pedig siránkozni, hogy de miért nem vagyunk olyanok, mint a franciák. Ez teljes mértékű ostobaság és sehova nem vezet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!