Hol van az fair play határa a konkurencia felmérésének?
15 éve foglalkozol azzal, amiben most összeraktam egy új terméket. Ehhez hasonló (nem pont ilyen) terméke 2 konkurenciámnak van. Korrekt dolog lenne részemről megvásárolni az ő terméküket és megnézni mit tartalmaz? Vagy ez már kémkedés?
Ha éttermet nyitnék, azért az utcában levő konkurenciánál ennék egy ebédet, hogy lássam a piacot és hogy pozicionálni tudjam magam. Ez online termék esetén mégis más érzés.
Ti mit gondoltok? Belefér ez a korrekt versenybe?
Ti mennyire/ hogyan csekkoljátok a konkurenciátokat?
Ha már piacra dobták a terméket, akkor mint magánembernek minden jogod megvan hozzá, hogy vásárolj belőle.
Az minősülne kémkedésnek, ha jogosulatlanul jutnál információkhoz.
Egyedül a szabadalmi dolgokra kell figyelned.
Elég sokminden belefér. Én az embereimet küldtem el anno, vagy a családot.
Én nem voltam ott.
Ja teljesen legális. De ha esetleg ismerhet a konkurens akkor küldj el családtagot alkalmazottat, ismerőst, hogy vegyen egy terméket.
Szétszedheted, babrálhatod bármit csinálhatsz vele.
Én közelebbről olyat tudok, hogy egy irodai termékekkel foglalkozó cég pár fiatalt (értsd saját fiaikat) küldték el egy vásárlási listával és azokat kellett megvenniük és számlával igazolni.
Bizony, akkoriban így ment az ár-csekkolás még a webshopok előtt :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!