KATA-s vállakozás kezdőknek?
Sziasztok,
Nemrég lejárt a megbízási szerződésem a cégemnél, és szerencsére szeretnék, hogy továbbra is náluk dolgozzak.
Viszont megkérdezték, hogy esetleg nem akarnék-e KATA-sként továbbdolgozni náluk. Megkérdeztem, hogy ez mivel járna, és dióhéjban annyit mondtak, hogy fizetésileg jobban kijönnék, mint megbízási szerződéssel, de a részletek egy kicsit zavarosak nekem.
Ebben szeretném segítségeteket kérni, hogy szerintetek:
- milyen költségekkel, adókkal járna ez az egész?
- hogyan tudnám az adót, költségeket elszámoltatni a NAV-val?
- milyen papírokat kell kitölteni?
- stb. ...
Jelenleg szoftverfejlesztőként dolgozom heti 40 órában, és ez idáig nettó 300 000-t kerestem, amit a cég szeretne továbbra is biztosítani nekem.
Előre is köszönöm a segítségeteket
Havi 50000, vagy ha nyugdíjat is akarsz kapni többet akkor 75000, de szeritem felesleges kidobni azt a 25000-et, úgy se lesz nyugdíj, de ez saját vélemény. Ezen felül könyvelő, meg apróságok, nekem leosztva mindennel havi 57 ezerre jön ki, de ebbe minden bennevan.
"- hogyan tudnám az adót, költségeket elszámoltatni a NAV-val?" SEHOGY
"- milyen papírokat kell kitölteni?" Könyvelő. Én nem tartom magam hülyének, de amikor nem értem meg a kérdést, akkor inkább csinálja meg más helyettem, meg mondja hogy mit kell csinálni, csinálja a dolgokat.
Ha nincs főállásod, akkor havi 50 ezer fix kiadás, plusz ipa, könyvelő költsége stb. Viszont ha csak 1 helyre számlázó, az bújtatott munkaviszony, amiért a nav előszeretettel büntet. A másik, hogy csak a legminimálisabb járulékok vannak utánad fizetve. Persze ezzel a munkáltatód járna a legjobban nem kéne járulékot fizetni utánad.
Keress egy jó könyvelő, aki tanácsot ad, hogy érdemes e bevállalnod.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!