Áfás katás vállalkozóként a pénzforgalmi bankszámlámat használhatom kisebb dolgokra is (pl. fagyira? )
Áfás KATA-sként a vállalkozói számládról csak a vállalkozással összefüggő dolgokra költhetsz.
Ha Áfa mentes lennél, akkor
1. nem lenne kötelező vállalkozói számlát vezetned KATA-sként
2.- arra költhetnél belőle, amire csak akarnál.
Én már kb. 150 ezer ft-ot megspóroltam az évek során így :-)
Azért az ÁFA-körösség sokkal többről szólt mint vállalkozói számla meglétéről!!
Nyilván azért ÁFA-körös mert neki így éri meg, az utolsó hozzászólás értelmetlen.
csakhogy nem kp felvét, mert akkor azt a pénztárban is rögzíteni kell, márpedig az nem valós pénzmozgás.
NEm a vállalkozás érdekében felmerült ktg-nek könyvelendő.
3-as, egyáltalán nem biztos, hogy így éri meg neki - csak sokan nem állnak neki számolni.
Ha nem áfás, akkor könyvelő sem kell minden hónapban - csak a bevételt kell vezetni, nem kell pénzforgalmi számla, nem kell az átvezetési díj 24 ezer ft, stb. Mindegy, mindenki maga dönti el - én erőltetek és nem minősítek senkit ("az utolsó hozzászólás értelmetlen"), csak felhívtam a figyelmét valamire - ha akarja végiggondolja, ha nem, nem. Ennyi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!