Saját vállalkozás társakkal?
Röviden: Nem szeretek alkalmazottként dolgozni. Nem a munkát utálom, hanem azt, hogy értelmetlennek érzem, amit csinálok, értelmetlennek érzem a nekem kiadott feladatokat és alapból jobban szeretek önállóan dolgozni, a magam útját járni.
Saját vállalkozáshoz viszont nincs se tapasztalatom, se tőkém, se tudásom (mármint hivatalos ügyek intézése, adózás,számlázás ilyen téren).
Szóval most az jutott eszembe, hogy van-e olyan lehetőség, hogy több személy indít egy vállalkozást? Én szívesen foglalkoznék a szakmai részével, illetve minden máshoz, amihez értek. IT területről van szó, de szervízen is gondolkodtam már, esetleg kereskedésen. Na mindegy a kérdésem az lenne, hogy hol tudnék találni olyan embereket, akikkel közösen felépíthetünk egy saját vállalkozást? Egyedül sajnos túl nagy falat nekem.
" IT területről van szó,"
Ha rám hallgatsz, akkor IT-re kezdetben nem indítasz társas vállalkozást, felesleges. Nem tudom, hány éve dolgozol, milyen végzettséged van, de a társas vállalkozásoknak meglehetősen nagy része azzal zárul, hogy valamelyik fél átvágja a palánkon a másikat, csődbe viszi a vállalkozást, stb.
Pont ideális alany lennél hozzá, hiszen magad is írod:
"Saját vállalkozáshoz viszont nincs se tapasztalatom, se tőkém, se tudásom "
Az adózást, hivatalos ügyek egy részét a könyvelő is el tudja intézni - pont erre való :-)
Amúgy, ha ilyen dolgok megtanulásától ódzkodsz, akkor hogy fogod felhajtani a megbízásokat, szerződéseket írni, árajánlatot tenni, stb.
Kb. ez a vállalkozás "lelke" - meg a minőségi munka, jó áron :-)
jól értem, te most körülírtad azt, hogy milyen alkalmazottnak lenni?
mert ezt írtad le.
akarsz egy vállalkozást, de sem a személyi sem az anyagi oldalában nem tudsz felelősséget vállalni, csak dolgoznál...hát na, akkor te továbbra is alkalmazottként tudnál dolgozni abban a cégben is, mi változna?
ehhez nem kell ennyire bonyolult gondolatmenet.
ha a mostani munkahelyedben nem érzed magadénak a munkát, akkor fogod magad, és keresel egy olyat, ahol látod a munkád értelmét.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!