BME-s diplomával rendelkező építész vagyok, és egy építész, statikus irodát szeretnék nyitni, mennyire van igény erre a piacon, mennyire lehet ebből jobban megélni, mint egy cégnél dolgozni?
Aki ilyen téren tapasztalt elsősorban azok válaszát várom.Hány ilyen jellegű iroda van M-o-on,hány megy csődbe stb?
Akinek van esetleg ilyen irodája eredményes e?
Mellékes kérdés:mennyivel van nagyobb igény az építészekre külföldön,mint itthon?
Én (nem végzett) építészként azt mondom pár évet húzz le egy irodánál, akár tervező akár lebonyolítónál és a kivitelezésben is. Utóbbira nem árt ha van rálátásod.
Én kivitelező cégnél vagyok, és azt látom, hogy sajnos úgy vannak megtervezve épületek, hogy a tervező a helyszínre nem ment ki, majd helyben építés közben kell mindent áttervezni, vagy leginkább kitalálni.
Én is azt javaslom, hogy helyezkedj el egy irodában, tanuld ki a szakmát.Szerezz kapcsolatokat és ha agilis vagy és jól dolgozol, akkor plusz melók fognak megtalálni, s bejelentett munkaviszony mellett könyebb vállalkozást indítani, mert nem kell / vagy kevesebb/ járulékot kell fizetned.
Sok sikert!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!