Hogy szerezzek 120 milliót, hogy megvalósítsam az ötletem?
Van egy ötletem, ami simán százmilliókat fog hozni pár éven belül és tőkére van szükségem. A feltételeim a következőek:
1. nem fedhetem fel teljesen az ötletem, csak ha a másik fél aláír egy titoktartásit
2. tulajdonrészt a leendő vállalkozásomból nem szívesen adok, legfeljebb 10-20%-ot visszavásárlási joggal. Inkább kölcsön érdekelne
3. bankokat szeretném elkerülni
4. jó lenne, ha a társ egyfajta üzleti angyal lenne, aki tud segíteni az ügyvéddel, könyveléssel, ezekkel nem szeretnék foglalkozni
5. vezetők és igazgatók kinevezése egyedül az én hatásköröm
120 millióért neked kell aláírni, te max 10-15%-t kaphatsz belőle, 5-10 után vásárolhatod ki, de a 15%-ból nem fog menni.
Nincs beleszólásod semmibe.
Javaslom a Szilicium-völgy sorozatot abból látod, hogy egy fantasztikus ötlet mennyire sok fázison megy keresztül, mire tényleg jó lesz.
Ötlet a levegőben levő CO2-t kivonni, majd nyomásálló palackokban tárolni, ezzel egy szélgenerátort meghajtani és áramot termelni.
Szerinte hülye vagyok és nem értek hozzá, mikor írtam neki, hogy a befektetett energia (áram) töredékét tudná csak a rendszer visszatermelni.
Szerinte 15-20X-or több energiát termelne, mint amennyi belemenne!
javasoltam neki, hogy ne pazaroljon energiát a CO2 kinyerésére, hanem a levegőt nyomassa csak össze és úgy termeljen áramot, bár ez is veszteséges lenne, de kisebbek lennének a járulékos veszteségei.
Szerinte a CO2-nek magasabb az energiatartalma, mert szén van benne :)
12-es
Ez lenne az a hatalmas biznisz, amit titokban kellett volna tartani?:o
Szia!
Ez a palackos elgondolás nem kivitelezhető, elszívnák a rabok előled az összes naftát!
jelenleg hasonlóval a hollandok és angolok kísérleteznek, a gyomorba vezetett csőn keresztül gyűjtik a bélgázokat, bár csak tehenektől.
Viszont a te elképzelésed forradalmi újítás lenne, közel 150 000rab elég sok bélgázt produkálhat, egy kisebb várost fényárba borítana a végtermék!
Javaslom védessed le az ötletet mielőtt más lecsap rá :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!