Ki szeretném váltani az egyéni vállalkozóit. Az általános irodai adminisztrátor tevékenységi körhöz szükséges szakirányú végzettség?
Azt ugye tudod, hogy ha nincs főfoglalkozásod és kiváltod a vállalkozóit, akkor a kiváltás ugyan ingyenes, de utána min. havi 50 ezer ft adót kell fizetni minden hónapban?
Van már valamilyen lehetőséged, hogy mit fogsz csinálni?
Mert az irodai adminisztrátort pont, hogy alkalmazottként szokták inkább foglalkoztatni.
Előző: hülyeség, sokan dolgoznak virtuális asszisztensként.
A vállalkozói kiváltásához nem kell semmilyen végzettség, de ahogy írták előttem is, ha főállásúként végzed, akkor adózni kell elég keményen. Érdemesebb lenne munka mellett belevágnod.
Az egyéni vállalkozói havi díja 50.000 Ft, ha főállásúként végzed a munkát. Ha van mellette bejelentett más munkahelyed, akkor 25.000 Ft."
Nem kataskent meg ennek a töredéke is lehet a "havi dija" és még talán jut is 2-3 év utan valmire 😊
3-as vagyok és nem véletlenül írtam, hogy általában alkalmazottként szokták ezt a munkakört végezni.
Kicsi a valószínűsége, hogy erre meg fogják adni a munkaügyi támogatást - ugyanis ennél ráadásul még akár rejtett/bujtatott foglalkoztatásnak (munkaviszonynak) is fennállhat a lehetősége.
Annyira, hogy ha évi 1 millióft-nál többet kapsz egy kifizetőtől KATA-sként, akkor bejelentési kötelezettséged van a NAV felé. (az évi 1 millió tavalyi határ - nem tudom, idén jan.-tól nem emelték-e?) tehát ha havi bruttó 85 ezret kapsz egy helyről, akkor jelenteni kell.
Bocsánat 3-as félreolvastam, korán van még elnézést :D
Ebben igazad van, azt hittem a bevétel határra írtad :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!