Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Saját vállalkozás » Mezőgazdasággal, azon belül...

Mezőgazdasággal, azon belül vöröshagyma, búza, tök termesztésével elég jól meg lehet élni?

Figyelt kérdés

El terveztük apámmal,ha elvégeztem az éretségit ez fogunk kezdeni dolgozni ketten az ő földjén,és felezünk a munkán,és a bevételen is. Jó ötlet?

(Ő már több mint 10éve csinálja,szóval vannak gépek meg minden,nekem csak azt kell csinálni amit mond,és kész.)

2018. máj. 25. 22:37
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:

Miért minket kérdezel, ha az apád tíz éve ezt csinálja? Hát akkor csak tud valamit erről, nem?

Annyit tudok hozzátenni, hogy a legjobb megtérülése mindig a konyhakerti növényeknek van. Hagyma, tök, paprika, ilyesmik.

2018. máj. 26. 08:11
 2/11 A kérdező kommentje:
De,csak kíváncsi vagyom más véleményére is.
2018. máj. 26. 11:20
 3/11 anonim ***** válasza:

"De,csak kíváncsi vagyom más véleményére is."

Rendben, akkor írd le, hogy:

-Hány óra munkát fektetett bele apád évente?

-Mennyi volt az adózás előtti és utáni profit?

-Mekkora területen gazdálkodik apukád, az egyes termékek esetén mennyi volt a profit?

-Terveztek-e további területvásárlást?

-A gazdaság megfelezése forintosítva mekkora adóoptimalitást jelent számotokra?

-Milyen munkalehetőséged van, azonos munkaóra esetén, melyik adna magasabb bevételt számodra?

A válaszaid függvényében a tippelés helyett már pontosabb választ adhatunk a megéri-e kérdésedre!

2018. máj. 26. 12:54
 4/11 anonim ***** válasza:

Előző teljesen jól mondta.

Vöröshagyma 1-nek jó

Búza: milyen takarmány vagy kenyér

Tök: olaj vagy takarmány vagy dísz vagy valamilyen étkezési

Ugye azt tudod, hogy ugyanazon kultúrát max 2 évig lehet ugyanabba a területbe tenni.

Ugye azt tudod, hogy a felvásárlási árak stagnálnak, de a befektetési árak nőnek.

2018. máj. 27. 06:36
 5/11 A kérdező kommentje:
Igen,tudom :)
2018. máj. 27. 08:41
 6/11 anonim ***** válasza:

Nem igazán. 20 hektár alatt egy munkahely jobban fizet és biztosabb is. Mert mi van, ha van egy aszályos év és fele termés lesz?

Nagyon jó termédnél egy hektár búza jövedrlmezősége is alig száz ezer forint.

A hagyma valamivel többet hoz, de abból nem lehet sok hektárt csinálni, meg az eladása és kiszerelése is időigényes.

2018. máj. 28. 16:02
 7/11 A kérdező kommentje:
Évi 8millió profit jön apámnak.
2018. máj. 28. 16:06
 8/11 anonim ***** válasza:

Legalább a kérdésekre válaszolj.

Mert így mi is csak hasra csapás szerűen válaszolhatunk.

2018. máj. 28. 19:23
 9/11 A kérdező kommentje:
Írtál egy baromságot,hogy pár száz ezer forint. Inkább hagyjuk is a kérdést.
2018. máj. 28. 19:34
 10/11 anonim ***** válasza:
Én a 4-es válaszoló vagyok, de a 3-as is kérdezett lényeges dolgokat.
2018. máj. 28. 22:31
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!