Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Saját vállalkozás » Vállalkozásnál nekem kell...

Vállalkozásnál nekem kell ennek utána menni?

Figyelt kérdés
Már pár hónapja működő vállalkozás esetén nekem kell bemennem az Önkormányzatra az Iparűzési adó miatt vagy majd küldik maguktól? Eddig nem jött semmi, múlt november óta vagyok vállalkozó.
2018. máj. 19. 10:59
 1/3 anonim ***** válasza:

Ha tavaly november óta vagy vállalkozó, akkor már legalább egyszer kellett volna iparűzési adót fizetned.

ha KATA-s vagy, keress sürgősen egy könyvelőt - mert gondolom, nincs - majd Ő intézi a dolgokat.

Nem kell egész évben fizetned a könyvelőt, csak megállapodsz vele X összegben és néha emlékeztet a fizetendőkre, néha kérdezhetsz tőle - nekem legalábbis így működik :-)

2018. máj. 19. 16:21
 2/3 anonim ***** válasza:

Iparűzésiről küldenek bevallás csomagot ahol nincs elektronikus bevallási lehetőség, ahol meg van ott ügyfélkapuval több -féle megoldás is van :

Az adóbevallás benyújtható közvetlenül a székhely, telephely szerinti önkormányzati adóhatósághoz elektronikus úton, illetve az állami adóhatóságon keresztül is. (Htv. 42/D. §). Így az adózók, illetve az általa meghatalmazott képviselők dönthetnek arról, hogy a 2017. adóévi iparűzési adó bevallását a székhelye, telephelye szerinti önkormányzati adóhatósághoz vagy az állami adóhatósághoz nyújtja be. Mindez azt is jelenti, hogy az adózó a benyújtott adóbevallását csak azon „csatornán" tudja kijavítani vagy önellenőrzéssel helyesbíteni, amely „csatornán" (önkormányzati adóhatóság vagy állami) azt beküldte."

Május 31 a határidő a 2017-es évről.

2018. máj. 20. 07:25
 3/3 A kérdező kommentje:
Köszi szépen!
2018. máj. 20. 20:21

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!