Hogyan lehetne megtanulni, hogy egyes termékeket milyen árba érdemes eladni?
Ezt úgy hívják, hogy üzletszerű kereskedelem és vállalkozói engedély kell hozzá.
Tudom, hogy nem ez volt a kérdésed, ez csak egy jószándékú figyelmeztetés a részemről, mert igen sokba kerülhet Neked, ha belefutsz egy NAV-os próbavásárlóba
Ha a Facen vagy Jófogáson eladom a SAJÁT, MEGUNT, kinőtt, feleslegessé vált dolgaimat, akkor azt évi 600 ezer ft-ig megtehetem, adózás nélkül.
Ha veszel és eladsz, az üzletszerű kereskedelem és ez az évi 600 ezer ft nem vonatkozik rá. Ha neten veszed és adod el, akkor meg főleg bizonyítható, hogy haszonszerzési céllal vetted - ezt nevezik üzletszerű kereskedelemnek. Amúgy magad is azt írod:
"Elkezdtem egy fajta kis üzletelést hogy először veszek majd eladok dolgokat"
Szóval üzletelés - ez a kulcsszó.
Az ár megállapítása pedig meglehetősen viszonylagos: adtam én el már terméket olyan árért, hogy azt hittem, normális ember meg nem veszi ennyi pénzért és van, amikor meg "óccsóér" sem kell valami.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!