Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Saját vállalkozás » Hogyan lehetne megtanulni,...

Hogyan lehetne megtanulni, hogy egyes termékeket milyen árba érdemes eladni?

Figyelt kérdés
Elkezdtem egy fajta kis üzletelést hogy először veszek majd eladok dolgokat csak hát mivel nem csináltam ilyet sűrűn így nem nagyon tudom hogy mit milyen árba érdemes eladni hogy meg is vegyék legyenek vevőim. Előre is köszönöm
2018. máj. 7. 10:53
 1/4 anonim ***** válasza:
72%

Ezt úgy hívják, hogy üzletszerű kereskedelem és vállalkozói engedély kell hozzá.

Tudom, hogy nem ez volt a kérdésed, ez csak egy jószándékú figyelmeztetés a részemről, mert igen sokba kerülhet Neked, ha belefutsz egy NAV-os próbavásárlóba

2018. máj. 7. 11:17
 2/4 A kérdező kommentje:
Ez inkább olyan fajta lenne mint a facebook on egyes csoportokba hogy eladnak termékeket vagy az internetem jofogás meg ilyesmi
2018. máj. 7. 11:44
 3/4 anonim ***** válasza:
30%
Megnézed, hogy a többiek mennyiért adják, és kb. te is annyiért hirdeted.
2018. máj. 7. 11:56
 4/4 anonim ***** válasza:
75%

Ha a Facen vagy Jófogáson eladom a SAJÁT, MEGUNT, kinőtt, feleslegessé vált dolgaimat, akkor azt évi 600 ezer ft-ig megtehetem, adózás nélkül.

Ha veszel és eladsz, az üzletszerű kereskedelem és ez az évi 600 ezer ft nem vonatkozik rá. Ha neten veszed és adod el, akkor meg főleg bizonyítható, hogy haszonszerzési céllal vetted - ezt nevezik üzletszerű kereskedelemnek. Amúgy magad is azt írod:

"Elkezdtem egy fajta kis üzletelést hogy először veszek majd eladok dolgokat"

Szóval üzletelés - ez a kulcsszó.

Az ár megállapítása pedig meglehetősen viszonylagos: adtam én el már terméket olyan árért, hogy azt hittem, normális ember meg nem veszi ennyi pénzért és van, amikor meg "óccsóér" sem kell valami.

2018. máj. 7. 18:17

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!