Katás vállalkozó vagyok és szeretnék egy webshopot is indítani. Mire kell nagyon figyelnem?
A termék és a webshop kész, a tevékenységet pedig, ami ehhez kell, már felvettem ügyfélkapun keresztül a többi mellé, épp várom a jóváhagyást.
Inkább olyan dolgok érdekelnének, mint pl.:
- Külföldre történő eladás esetén van-e extra teendőm a számla mellékelésén kívül? (Erről elég ellentétes infókat olvastam és főleg külföldre szeretnék eladni.)
- A postaköltségnél van valami jól bevált árazás külföldi országok esetében) (pl. ha mondjuk beírok 3 eurót nemzetközi postaktg.-re, az nagyjából kiadja az átlagot? Az egységes árazással jobban szimpatizálok.)
- Egyelőre szerintem elég a KATA (nem hiszem, hogy már holnap rám szakad a vagyon :) ), de ha idővel szintet lépnék, akkor Bt-t érdemes alapítani? (Továbbá: Bt-t csinálhatok egyedül vagy mindenképp kell társ hozzá (ezt nem szeretném)?
- Érdemes már az elején nyitnom egy külön bankszámlát a webshopos ügyeimnek vagy használhatom egyelőre a sajátomat?
- Sok helyen kérik a cégnév feltüntetését. A márkának/webshopnak van neve, de mivel KATÁzom, ezért nincs külön cégnevem. Ez gond lehet az elején?
(Könyvelőm van, de előbb gondoltam itt körbekérdezek, hátha valakinek van tapasztalata. :) Köszi előre is!)
Van, csak még nem beszéltem vele erről, nem állunk szoros kapcsolatban (ezért is írtam a végére, hogy előbb itt is körbekérdezek..ha nem írom oda, hogy van akkor azt a választ kaptam volna, hogy ,,keress egy könyvelőt" :) ).
Nem muszáj segíteni, igazából meglepne, ha bárki is önzetlenül válaszolna a kérdéseimre..de gondoltam azért megpróbálom, hátha valakinek van tapasztalata is és nem fél megosztani.
Webshopra ( kereskedelemre) a kata hülyeségnek tűnik, hacsak nem 50% feletti árrésed van.
Bt társas vállalkozás két tag kell hozzá, túltelített piacra öngyilkosság létrehozni.
Majd ha működik egyáltalán, akkor átmehetsz egyéni cégbe vagy egyszemélyes kftbe, addig meg a neved lesz a kitöltendő rész, -(igaz komolytalan egy xy 10. emeleti lakás beirva egy x ezer termekes export-import webaruhaznak )de pl. az adatvédelmi nyilvántartási azonosítót is újra kell majd igényelni, meg a többi regisztrációt, szamlazo program reg, stb. szerződést ujra írni vele.
Ha csak egy alap ingyenes webshopod (opencart, oscommerce) van, még azok is automatikusan számolják a szállítási ktget a szerződött partnered altal megadotz, pl. súly méret , vagy vásárlási értékhatár, vagy ezek bármilyen kombinációja alapján.
-külön számla á.f.a. kör esetén kötelező ( arról nem írtál az lennél -e?)Bankkártyás fizetés eeten meg jellemzően van külön bankszámla, vagy wallet pl. külföldre a szolgáltatáshoz
Induláshoz olvasd el a 2. hozzászólást.
https://www.gyakorikerdesek.hu/uzlet-es-penzugyek__sajat-val..
Köszönöm a részletes választ!
Az árrés nagyobb, mint 50%, mivel saját készítésű termékről van szó (művész vagyok).
Tehát nyissak egy bankszámlát neki?
Illetve: írhatok privát üzenetet? :)
Akkor meg kezdetben még a kata ev is felesleges lett volna...
Adószámosként olcsóbban jöttél volna ki, ha csak a konkrét eladások, vagy megrendelések után adózol, feltéve, hogy nem szempont a biztosítotti jogviszony.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!