Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Saját vállalkozás » Egyéni vállalkozónak mennyi...

Egyéni vállalkozónak mennyi tb-t kell fizetnie, ha nem katás?

Figyelt kérdés
2018. máj. 4. 08:14
1 2 3
 11/24 A kérdező kommentje:

Nyilvánvaló,(lehet csak nekem) hogy a vállalkozás létrehozása előtt a könyvelővel s mindenki mással akivel kell mindent megbeszélek, s nem a gyakorin leírtak alapján vezetem majd az egész vállalkozást, de remélem nem tilos itt a gyakorin előtte kérdezni ezekről.

Ha tilos, akkor én kérek elnézést.

2018. máj. 4. 14:35
 12/24 anonim ***** válasza:
25%

Azért lenne jó, ha könyvelővel rágnád át, mert Ő személyre szabottan el tudná mondani, melyik vállalkozási forma lenne számodra a legmegfelelőbb?

Pont ez a lényeg, hogy ne egyből kata ev mellett tedd le a voksot.

Mint ilyen nem ér meglepetés , mivel az is lehet, hogy nem ev lesz a végén hanem egyéni cég vagy egyszemélyes kftn belül munkaviszonyos és máris ott az emlitett szocho kedvezménye 😊 Szerencsére nem egy vállalkozás indításán vagyunk már túl ehhez, akik nem 1-2 évre jönnek létre.

2018. máj. 4. 15:23
 13/24 anonim ***** válasza:

Norbi, annyira nyomatod ezt az egyszemélyes KFT-t, de azért nem mindenkinek van 3 milliója egy KFT alapításához vagy nem mindenki akarja a házát fedezetül ajánlani - főleg, hogy még abban is bizonytalan a kérdező, hogy egyáltalán menni fog-e neki.

Kérdező, te meg vedd le a nagy mellényedet, jót akartam Neked azzal, amit írtam a könyvelőről, de Te csak azt vetted le, hogy "nem tilos a gyakorin kérdezni". Nos, akkor kérdezz, én kiszálltam - nem pazarlom az időmet feleslegesen. Csak annak lehet segíteni, aki hagyja magát...

2018. máj. 4. 15:29
 14/24 anonim ***** válasza:
A gyakori jó arra, hogy gyakorlati példákat / alternatívákat láss és kiinduló pontokat, tanácsokat kapj ingyen, de ha itt akar magának valaki balekot fogni fizetős szolgáltatàsaira, az egyfelől kisstílű dolog, másfelől tévúton is jár.
2018. máj. 4. 15:31
 15/24 anonim ***** válasza:
51%
Ez megint csak az elméleti oldal. Nem kell sem 3 millió sem ingatlan egy kft letrehozasahoz a gyakorlatban.
2018. máj. 4. 15:32
 16/24 anonim ***** válasza:
KATA a legolcsóbb neked.
2018. máj. 4. 16:02
 17/24 anonim ***** válasza:

Szerintem meg regisztralj be munkaügyi be 1 hónapra , keszits üzleti tervet, merd fel hol az idealisabb pl. a szekhely bejegyzese( mire adnak jobban támogatást pl pályázatokon, hol lehetne hiánypótló a vallalkozas,telephelyet amellett barhol létrehozhatsz . Vegyél igénybe 6 havi bér és jövedelem támogatást, az idő alatt a munkaügyi fizeti a járulékod (igy nem kerül semmibe) .6 ho után meglátod hogy megy . vagy átmész másodállású szjasba 0;Ft-ért vagy ha működő képes, alakulj át egyszemelyes kftbe vagy egyéni cégbe . 0 Ft tiszteletdíjasként nincs járulék, vagy munkaviszonyos tagként vedd igénybe a pl. kata által elbukhato adókedvezményeket magad utàn.

Ja és valoban ne a gyakori szerint vezesd a vállalkozásod, de kerüld azt is hogy egy könyvelőre bízd a vállalkozásod. A szakmai hátteret Neked kell adni és járj utána a lehetőségeknek, max azokat vitasd meg vele mert a szamvitel és a cégvezetés nem egy es ugyanaz.

2018. máj. 4. 16:16
 18/24 A kérdező kommentje:
Valószínű hogy a kata nem jó. Az akkor érdeme ha havi 50 felett lenne minden költség. ellenben mi ez a járulékmentesség vagy első munkahely helyetti támogatás?
2018. máj. 4. 17:02
 19/24 A kérdező kommentje:

izé, "munkaviszonyos tagként vedd igénybe a pl. kata által elbukhato adókedvezményeket magad utàn."

ez mi?

2018. máj. 4. 17:07
 20/24 anonim ***** válasza:

[link]

Kata által nem tudsz igénybe venni adókedvezményeket.

Nem kata szerint adózva, pl. ha a kata biztosítási összegére jelented be magad egy egyszemelyes kftben , amivé pl. a mumkaugyis tamogatas utan is atalakulhatsz tiszran apporttal vagy záró leltárral, akkor a 94.400 ft után nem havi 50.000 a járulék, hanem ha a 6 havi vállalkozás előtt nem volt munkaviszonyod és palyakezdonek minősülsz, akkor 31.624 Ft járulékot fizetsz a kata 50.000-vel szemben.

Nem pályakezdőként meg 42.244-et.

Mindkét esetben igénybe vehetsz további adokedvezmenyt is pl. havi ha van/ lesz gyereked.Akkor gyerekenkent havi 10.000 Ft családi adókedvezményt is érvényesíthetsz és annyival kevesebb lesz a járulékod (21.624 vagy 32.244)

Tiszteletdíjasként meg a tiszteletdij után kell szja-t és szochot fizetni de ertelemszeruen ha 0 akkor a fizetendő is 0. Igaz nem is keletkeztet biztosítási jogviszonyt.

2018. máj. 4. 17:34
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!