Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Saját vállalkozás » TV műszerész, villanyszerelő,...

TV műszerész, villanyszerelő, vagy elektrotechnikus - melyiket könnyebb (legalább valamivel) megtanulni?

Figyelt kérdés
Illetve nyugati országokban melyikkel lehet elérni (egyéni vállalkozóként) két, esetleg három millió forintnak megfelelő tiszta nyereséget euróban? (Havi bontásban értelemszerűen.)

2018. máj. 3. 14:55
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
Ha erdekel, akkor mindegyiket konnyu megtanulni.
2018. máj. 3. 15:14
 2/13 anonim ***** válasza:

Tisztán havi 2 milliót nehezen - maximum egy igen magasan képzett villanyszerelő kereshet nyugaton. ne felejtsd el, hogy azért a villanyszerelő jellemzően nem egyedül dolgozik - márpedig, még ha alkalmazottad is van, akkor annak a bére, adója is lejön a bevételből.

Tv műszerész leáldozófélben lévő szakma - ma már nem javíttatják az emberek a tévét, hanem újat vesznek.

Elektrotechnikust nem tudom.

2018. máj. 3. 15:24
 3/13 anonim ***** válasza:

Egyikkel sem tudsz tisztan megkeresni 2-3 milliot.

Elektrotechnikusnal mondtak nekem egy milliot, de ott surun kellett jarni a vilagot. Dubai geptelepites, stb.

Amugy a harom kozul az elektrotechnikus a nyero hosszutavon.

Nem egyszeru megtanulni, illetbe folyamatosan fejlodni kell benne. Ha viszont csak a penzert csinalod, akkor nem leszel benne annyira jo, hogy akar 2000 eurot is megkeress nettoban.

2018. máj. 3. 17:32
 4/13 A kérdező kommentje:
Egyéni vállalkozót írtam a kérdésben. Nem az érdekel, hogy alkalmazottként mennyi havibért adnak valakinek, hanem az, hogy egyéniben mennyit lehet keresni? Ha idehaza keresnek JÓ villanyszerelők egy-két milliót nettóban, akkor nyugaton csak-csak illene már hármat hazavinni.
2018. máj. 3. 20:11
 5/13 A kérdező kommentje:
Azt pedig nem értem, hogy mi másért tanulna bárki bármit, ha nem a nagy pénzért. Értem azt, hogy ha nem szívesen tanulod, akkor nem fogod szeretni sem, de EGYETLEN EGY embert sem láttam/olvastam még, aki szívesen csinálta volna azt, amit tanult.
2018. máj. 3. 20:14
 6/13 anonim ***** válasza:
Egyéni vállalkozóként inkább egy németet kellene megkérdezned.
2018. máj. 3. 21:13
 7/13 anonim ***** válasza:

Nem tudom hány éves vagy, de hosszútávon a pénz nem motiváló tényező.

De ezt majd te is megtapasztalod.

A vállalkozói élet nem ott kezdődik, hogy lenyomsz 8 órát és hazamész.

Van ismerős, aki villanyszerelő vállalkozó itthon.

A havi árbevétel 4 millió körül van. Maradjon meg tisztán 2 misi. Erre ketten vannak. 30 napból 30 napot dolgoznak.

Ez, szerintem nem élet.

2018. máj. 3. 21:19
 8/13 anonim ***** válasza:

Az (erősáramú) elektrotechnikus és a villanyszerelő ugyanazt tanulja, csak az elektrotechnikus mondjuk 20 %-al "mélyebben". Nyugodtan lehet úgy képzelni, hogy a villanyszerelő tudja, mit kell csinálni, a technikus meg azt is, hogy miért. Persze, nem a csőhajlításról beszélve, hanem a villamosságról.

Emellett persze technikusra nem tudom, van-e igény kint, lehet, hogy a műszaki ügyek intézéséhez elvárják a felsőfokú végzettséget - mivel ezek a képzési szintek ugye az elmúlt 40-60 évben "lecsúsztak".

2018. máj. 3. 21:40
 9/13 anonim ***** válasza:

"de EGYETLEN EGY embert sem láttam/olvastam még, aki szívesen csinálta volna azt, amit tanult"

Egynek itt vagyok én. :)

2018. máj. 3. 21:42
 10/13 anonim ***** válasza:

"de EGYETLEN EGY embert sem láttam/olvastam még, aki szívesen csinálta volna azt, amit tanult"

Ezért látod csak a pénzt magad előtt.

2018. máj. 3. 22:07
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!