Szerintetek hogyan tud egy pizzéria kiépíteni olyan munkatársi közeget hosszú távon, ami a lentebb említett feltételeknek megfelel?
A pizzéria bevételét főleg a kiszállított ételek jelentik. A bentfogyasztási és a kiszállítási bevételek körülbelül 30-70% százalékban oszlanak meg a kiszállítási javára. A fő gát, ami miatt nem tud egy ponton túl fejlődni a vállalkozás(s vele együtt a munkatársak sem), az az, hogy nem tudnak a jelenlegi feltételek mellett olyan munkatársakat keresni, akik egymást támogatva megfelelően végeznék a munkájukat, mind csapat, mind egyéni szinten. Az energiájuk egy jelentős részét nem a munkájuk javítására, hanem a munkatársaik hibáztatására, hátráltatására fordítják.
Egyszerre kb. 13 munkatárs dolgozik az étteremben; 3 szakács, 2 konyhai kisegítő, 2 pultoslány, 1 címosztó és 4-5 futár.
a konyhai kisegítőkön és a címosztón kívül a munkaidő 9:30-tól kb 23:00-ig tart, innen még kasszát kell zárni, el kell számolni, tehát a pultosoknak és a futároknak még +30 perc(gyakran megesik, hogy nem érnek vissza 11-re)
A címosztók és a kisegítők nettó 600-650 forintot keresnek óránként, nekik a munkaidejük 8-10 óra.
A szakácsok nettó 750-et, a futárok alapbére 5-7 ezer forint között mozog, a pultosok szintén nettó 750-et, de a futárokkal együtt megkapják a borravalót, ami naponta 5-8 ezer forint között mozog(cserében ők vannak bent a legtöbbet)
Ami a cél: felépíteni egy olyan csapatot, ami összetart, egymást támogatja, igényes a munkájára, kedves az emberekkel, amivel több vendéget vonzanak, ergo magasabb fizetést is kaphatnának(ha jól működik, jóval), emellett egy olyan közeg tagjai lehetnének, amelyben nem utálják minden egyes percét annak, amit csinálnak.
Nyilvánvaló, hogy ehhez egy jó összeválogatás, jó csapatépítő terv és üzleti potenciál is szükséges.
Ha kaptam kommenteket, véleményeket, én is leírom a sajátomat, nem akarom, hogy befolyásoljon bárkit is.
Köszönöm annak, aki időt szánt az olvasásra és a fejét is töri egy terven, amit megoszt velünk:)
Csak egy ideig tart, de elég az a néhány hónap hogy kialakíthass egy jobb munkakörnyezet. Viszont amíg ilyen rossz a fizu hiába próbálnál bármit változtatni nem törnék magukat az alkalmazottak. Rengeteget güriznek semmi fizuért, ha így előadod hogy akkor most csapatépítés lesz meg itt a jó kis üzleti terv és akkor majd sokat kaptok ha beindul a hely szemforgatva mennek vissza dolgozni és magukban elküldenek melegebb éghajlatra.
Úgyhogy kezdésnek fizetésemelés aztán jöhet a csapatépítés meg pár előadás hogyan bánj a vevővel. De amúgy a fejlődés gátja szerintem nem az alkalmazottakban van. Lehet akármilyen udvarias a pultos meg összetartó a csapat ha közben a hely túlárazott a minőséghez képest, rossza a kaja, nem jó helyen van az üzlet, rossz a marketingjük, nem jó a konyha felszereltsége stb. Mert a leírás alapján szerintem nem feltétlen a csapat miatt nem fejlődik a hely. Nem a pultos és a futár vonzza a vevőket, max ha nagyon rossz a kiszolgálás akkor nem jönnek többet, de én még olyat nem hallottam hogy az XY helyet próbáld ki mert ott milyen kedves a személyzet.
Nettó 750 szakácsként. Segédmunkás országszerte bőven 2x-s körül, Pesten mégtöbb.
A másik ha ezek az emberek ennyiért dolgoznak, se igényűk nincsen, se értelműk a jobb munkára, mert akkor már eljöttek volna. Ha több pénzt adsz nekik, akkor is ilyen rossz lesz ezaz egész.
Ez a csapat nem fog nővekedni, csak csökkeni.
Köpködés mindenhol van, vidéken dolgozni, már csak a tanulatlan paraszt marad, mert felmegy Pestre, és ott nettó 200-ról indul szinte bármi. Aki meg értelmesebb az már külföldön van, még többért.
Szia, szakácsnak szinte mindig több az órabére mint a pultosnak, futárnak, mivel ő nem kap jattot és rajta múlik az étel. Kezdetben szerintem min. 1000ft/órával számolj, de sajnos lehet keveset is mondtam. (nagyon sok mindentől függ)
A futár bére több szemponttól függ, saját autóval dolgozik-e, ha igen, benzint hogyan fizeti a cég? (ha fizeti)
(pizzéria nyitásában vagyok épp, dolgoztam futárként,pincérként,szakácsként is)
Kérdezz bátran, ha tudok szívesen segítek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!