Mibe érdemes fektetni a pénzét az embernek ha van néhány millio forintja? Esetleg ingatlanba?
Bármibe lehet jól és rosszul.
Pár ezret könyvbe érdemes fektetni. Javaslom Robert Kiyosaki könyveit elsősorban, miután elolvassa lesznek jó ötletei. Egyébként meg a saját képzésébe. Legjobb ötlet, ha regisztrál egy hálózati marketing cégbe, és eljár rendezvényekre. Ott olyan képzést kap, hogy biztosan jól tudja majd kezelni a pénzét. Ha meg mindezt nem akarja, keressen egy pénzügyi tanácsadót, akiben megbízik.
Egyik ismerősöm mondta, hogy a nagypénzű emberek (ő is ilyen) bankbetétben szeretik tartani a megtakarításukat, mert az a legbiztonságosabb.
A bankok mindig az újonnan náluk elhelyezett betétekre adnak akciós kamatokat, ami jóval magasabb, mint a nem akciós betétek kamata. Ezek az akciók általában 1-2-3-6 hónapos akciós betétek.
Ő a következő csinája. Mindig megnézi, hogy melyik bank kínálata a legjobb, és oda viszi a pénzét, majd ha lejárt az akció, megszünteti a számlát és, átviszi másik bankba, ahol mint új forrás megkapja az akciós betétre járó kamatot... Trükkös megoldás, nem?
Én is hasonlót csinálok, csak kisebb tételben. Van két számlám, az egyik a CIB-nél a másik az Unicredit-nél. Ha lejárt az egyik helyen az akciós betétem, átutalom a másik helyre, ahol újra lekötöm, ha ott is lejárt, visszautalom az előző helyre, stb.
Azért a CIB és az Unicredit, mert úgy láttam, hogy nekik vannak általában a legjobb akcióik, és nem kötik mindenféle extra feltételhez az akciós betéteket. Néha a CIB-nél kell az, hogy oda menjen a fizud, de nálam az alapból ide érkezik, úgyhogy ez nem gond...
Emiatt érdemes két számlát fenntartani, mert az akciós és nem akciós betétek közötti kamatkülönbözet ilyen összegeknél már nagyságrenddel több, mint a számlák fenntartásának költsége...
Ha ezt az utat választod, figyelj arra, hogy ne állampapírpkkal, kötvényekkel kombinált betéteket válassz, hanem a tiszta fix kamatozású bankbetétet, amit az akció lejárta után egyből kivehetsz!
Remélem segítettem.
Mennyi a néhány millió? Ingatlanba mindenképpen, de meg kell mézni, hogy mit veszel és hol!
Mert e Békjésben egy 3 milliós házat soha sem fogsz tudni jól eladni vagy kiadni.
Bp-en vagy vidéki nagyvárosban, lehetőleg egyetemekhez közel...., jó olcsón olyantól aki nem bírja fizetni a hitelét!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!