Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Saját vállalkozás » Betéti társaság nyitása...

Nikolas Kidman kérdése:

Betéti társaság nyitása milyen költségekkel jár?

Figyelt kérdés
Egy Websophoz szeretném nitni, arra lennék csak kíváncsi hogy olcsóbb-e mint a E.V.-Kata.

#társaság #Webshop.betéti
2018. ápr. 5. 20:51
 1/6 anonim ***** válasza:

NE nyiss Bt-t! Nagyon nehéz megszüntetni! Teljesen felesleges!

Az egyéni vállalkozás létrehozása tök ingyen van, és használhatsz lakossági számlát. A Bt-hez kötelező a céges számla, ami egy rablás, van vagy havi 10e Ft költség a nagy semmire.

Bt-nek a könyvelése is drágább.

A létrehozása is pénzbe kerül. (nem tudom pontosan mennyi, nekem 60-70 e körül volt, de azóta voltak változások)

Jobb lenne, ha megkérdeznél egy könyvelőt, inkább most áldozz erre pár ezer forintot, mint hogy rossz adózási ill. cégformát válassz, azzal százezreket, milliókat is lehet ám bukni.

2018. ápr. 5. 21:11
 2/6 anonim ***** válasza:
Webshophoz felesleges a bt és a fenntartás/ megszüntetés többszöröse az ev.nek. Ugyanakkor arra sem feltétlen a kata éri meg webshop esetén.
2018. ápr. 6. 05:51
 3/6 anonim ***** válasza:

Bt-t kb. lehetetlen megszüntetni, tudom mert nekem is van egy, semmiképp se azt. Egyéni valóban olcsóbb de ott vannak azért költségek, iparűzési adó, kötelezői kamarai díj, stb.

Webshophoz EV legyél vagy kft.

2018. ápr. 6. 10:25
 4/6 anonim ***** válasza:

Az EV a legolcsóbb, leggyorsabb és alig jár adminisztrációval a tevékenység megkezdése.

Ezek alapján ezt javaslom, ha nincs más körülmény.

Azért könyvelővel és ügyvéddel konzultálj előtte! Annyit megér, amennyi díjat kérnek egy alkalomért!

Amit valaki írt, hogy nem kell külön pénzforgalmi számla.

Vitatkoznék vele. Kis forgalomnál oké nem, de nagyobb forgalom esetén megkönnyíti a nyilvántartást. Annyit megér, hogy az ember külön tudja kezelni a dolgait, kivéve ha nagyon minden fillér számít, mert annyira rosszul megy a szekér.

Az EV tevékenységet befejezni is sokkal könnyebb és olcsóbb mint egy céget megszüntetni.

Már most EV vagy és csak váltanál cégre vagy még nem vagy EV sem?

2018. ápr. 6. 13:22
 5/6 A kérdező kommentje:

Nincs semmilyen cégem.

A havi 50 ezret katásként, egy kicsit soknak találom.

Gondolom a minimálbér, járulékok, stb. miatt.

Csak nem tudom hogy hogyan fogja a webshop kitermelni.

A szüneteltetésre milyen szabályok vonatkoznak?

2018. ápr. 6. 23:17
 6/6 anonim ***** válasza:
webshoot inditani másodállású szjaskent érdemes. Egyfelől terméktől függ, de jellemzően túltelített a piac ,másfelől jellemzően alacsony az árrés ami nem épp jó a katanak.
2018. ápr. 7. 07:17

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!