Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Saját vállalkozás » Biztosítási alkusznak szüksége...

Biztosítási alkusznak szüksége van vállalkozói engedélyre?

Figyelt kérdés
Most kezdek a témába, mert szeretnék ezzel foglalkozni. Kell hozzá vizsga, viszont vállalkozói engedély is? Főleg, ha így biztosítási alkusz lennék egy cégnél, ahol mindenféle biztosításokat kötnek? Vagy saját magam hogyan indíthatom be?
2018. ápr. 3. 14:03
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:

Vàllalkozói kell hozzá.

Kivétel ha ügyfélszolgálatos vagy, de ott meg a jutalék elenyésző. Viszont van havi fixed.

2018. ápr. 3. 14:29
 2/16 anonim ***** válasza:

Egyéni vállalkozói igazolványt kb. seperc alatt megigényelheted. Kockázat sincs vele, úgy mint egy kft-nél, hogy ha nem indul be vagy mégsem akarod csinálni, akkor mennyi költség és idő a végelszámolás.

Tehát ezen a részén nem kell aggodalmaskodni. Az ügyfélszerzős és sikeresség kérdése más dolog, de az pedig menet közben derül ki. Ha közben más jövedelmed is van, akkor emiatt sem kell aggódni. Ha nem jön be, max. abbahagyod.

Persze most leegyszerűsítettem, de a lényege valahol ez.

2018. ápr. 3. 14:52
 3/16 anonim ***** válasza:

"Egyéni vállalkozói igazolványt kb. seperc alatt megigényelheted. Kockázat sincs vele, úgy mint egy kft-nél, hogy ha nem indul be vagy mégsem akarod csinálni,..."

igen, de akkor azért azt is mondd el neki, 2-es, hogy ha nincs heti 36 órát meghaladó főfoglalkozása, akkor havi MINIMUM 50 ezer ft adót kell fizetnie - ha van bevétel, ha nincs. Ha meg a másik fajta adózást választja, akkor meg kb. 80 ezer ft havonta az adó+ járulék.

Ja, és az első perctől fogva kell ennyi adót fizetni - tehát, ha pl. ápr. 20-án váltja ki a vállalkozóit, akkor KATA-s adózóként máj. 12-ig 50 ezret be kell fizetni.

2018. ápr. 3. 15:39
 4/16 anonim ***** válasza:

Igen, ez igaz, de azt gondoltam, hogy aki ilyenre készül annak ez alap információ.

Hogy az állami terhek megtérülnek-e, sőt azon felül nyereséges tud-e lenni, alkusz tevékenységnél vastagon igaz, hogy majd menetközben eldől.

Vagy hogy gondoltad?

2018. ápr. 3. 16:13
 5/16 anonim ***** válasza:
100%

Ahogy a kérdésből is látszik nincs róla meg ez az alap információ.

Ilyen alapon ez inkabb szerencsejáték semmint piacképes vállalkozás. Amit erősít a fluktuációs statisztika is.Szerintem azért pár száz ezres veszteségekbe ne ugrasszuk bele a kérdezőt egy túltelített piacon.

2018. ápr. 3. 16:18
 6/16 anonim ***** válasza:
Így van, maximálisan lájk Bak Norbinak, szerintem sincs meg neki ez az információ és sajnos sokan bedőlnek a "kiváltom ingyen a vállalkozóit" fejezetnek, de az adózásról, az adók megfizetésének nehézségeiről már fogalmuk sincs.
2018. ápr. 3. 17:07
 7/16 anonim ***** válasza:

De azt nem tudhatjátok, hogy vajon mekkora ismeretségi köre van, van-e érzéke az értékesítéshez és így tovább.

Ez legalább annyira döntő egy ilyen jellegű tevékenység esetén, sőt ez az igazán döntő.

Ha ezek nála megvannak, akkor megéri "beleugrani", ha nem, akkor nem.

2018. ápr. 3. 17:42
 8/16 anonim ***** válasza:
Persze, én nem is mondtam, hogy ne csinálja, de azért első hónaptól kezdve 50 ezret kitermelni vállalkozóként nem egyszerű - csak erre akartam felhívni a figyelmet.
2018. ápr. 3. 17:51
 9/16 anonim ***** válasza:
Emellett azért az se mindegy, hogy a kapcsolati tőkének van e egyáltalán igénye a termékre/ szolgáltatásra? Ebbe buknak bele sok ilyen ügynöki melónál.
2018. ápr. 3. 18:28
 10/16 anonim ***** válasza:

Igazad van, nem mindegy, hogy van-e igényük rá, de ezt csak ő tudhatja vagy legalábbis nála jobban senki sem. Mi itt biztos nem.

Nem könnyű ennyit kitermelni az első hónapban, ez is igaz, de ha úgy érzi, hogy egy idő után van esélye nyereségessé válni, akkor akár most kezdi, akár fél év múlva, ugyanez lesz a helyzet.

Én értem amikre felhívjátok a figyelmét és igaz, de ez nem olyan ami miatt dobni kell az egészet. Lehet, hogy közhelyesen hangzik, de ha így lenne, akkor senki nem kezdené el vagy mindenki tönkremenne.

2018. ápr. 3. 19:13
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!