Meglévő s működő játékbolt tulajdonosok véleményére lennék kíváncsi, hogy megéri-e játéküzletet nyitni!?
Kisebb játéküzlet nyitását fontolgatom!
A minőségi termékek/márkák forgalmazását engedélyeztetni kell? Mint pl. Lego-duplo, Fisher-Price,Simba....stb! Ezek nincsenek levédve? Hol szerezhetőek be a legjobb áron!? Mert gondolom a Regio is használ árrést.
Illetve szerintetek lenne ennek az üzletlek jövője? Hisz rengeteg webes rendelés érhető már el! :/
Azokkal fel lehet venni a versenyt?
Ha ufy gondood, hogy attol mert egy 10 éve piacon lévő elmondja neki megéri, akkor attól Neked is ugyanazok lesznek a mutatóid?
Életszerűbb, ha egy x fős vásárlói kör megoszlik 2 dudás között, semmint csak azért mert megnyilik egy új üzlet akkor 2-szer annyival több vásárló is lesz a piacon.
Ezért is értelmetlen az ilyen kérdés és a másolódás és árháború a nyomott árrésekkel piaci kihívóként.
Természetesen van üzleti terv!
Az első kommentnek igaza van s ezeken már túl vagyok!
De nem akartam ennyire részletesen leírni, hogy ne legyen hosszú! Ezért vágtam kérdésem a közepébe!!(még ha laikusan is hangzott)
Boltvezetőim nincs, csak kereskedelmi végzettségem s benne vagyok már több mint 15-éve. Én igazság szerint arra lettem volna kíváncsi, hogy fel lehet e venni a harcot a webes üzlettekkel szemben... Mivel ők nem bérelnek üzletet, nincs rezsi....stb. Így alapból tudnak kisebb árréssel dolgozni...(de lehet rosszul gondolom)
Nem gondolod rosszul (első vagyok) nem véletlenül írtam, hogy saját üzlet vagy bérelni kell, kell-e alkalmazott vagy sem, stb?
Ha engem kérdezel, akkor nem igazán lehet felvenni a versenyt, de továbbra sem mindegy, hogy azon a településen van-e már játékbolt, ha igen mennyi, stb. Nemrég egy 12 ezres településen jártam, kíváncsi voltam, van-e játékbolt, beszédbe elegyedtem valakivel, mire kiderült, hogy 3 is!! (plusz Lidl, Tesco, stb) Nos, egy ilyen helyen tuti nem mondanám, hogy nyiss egy negyediket :-)
Ráadásul nem csak a webáruházakkal kell felvenned a versenyt, hanem a multik akcióival is.
Természetesen nem meggondolatlanul ugranék fejest a mélyvízbe, csak mert úszni támadt kedven ;)
20ezres lakosú város s egy játékbolt van, ami elég tré s egy papírírószer ahol van némi játékkínálat.
Minőségi gyártóktól nem találni itt kínálatot.Pedig biztos lenne rá igény, az olcsók melett is....
Nagyon szépen köszönöm a válaszokat!! ;)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!