Beleszólhatnak tènylegesen ebbe, hogy én meddig tartok nyitva?
Szereljetek fel szagelszívót, illetve zárható pult ablakot, hogy éjszaka csak akkor kelljen nyitni, ha kiszolgálás van.
Azért ez nem egy olyan panasz, mint a kocsmáknál a csendrendelet, lehet ellene tenni, hogy ne legyen probléma, szerintem.
Minden társasháznak van szabályzata. Az üzlethelység pedig a társasház része, tehát a szabályoknak meg kell felelnie.
Innentől kezdve minden válasz a kérdésedre a szabályzatban lesz. Én amúgy megértem, nyáron éjszaka szellőztetnél és dől be a hagymás gyros-szag...
Ha üzleted van a Terézvárosban, akkor azért annyit illene tudnod és megtenned, hogy megnézed a kerületi önkormányzat rendeletét.
Most kikerestem Neked, de legközelebb magad is megtalálhatod az önkormányzat honlapján a rendeletek címszó alatt.
Ebben TELJESEN VILÁGOSAN LEÍRJA, hogy az üzeletek nem tarthatnak nyitva tovább 22 óránál:
"Az üzletek éjszakai nyitva tartásának rendje
3. § (1) Az üzletek 22 óra és az azt követő nap 06 óra között nem tarthatnak nyitva."
Kivételes esetekben ettől eltérni csak a társasház többségi tulajdonosainak beleegyezésével és ilyen -olyan műszaki feltételek bizonyításával lehet.
Ergo, ha a társasház nem egyezik bele, akkor nem tarthatsz tovább nyitva.
Itt van a helyi rendelet:
Ahogy az is le van benne írva, hogy mint vendéglátó egység miként kérhetsz meghosszabbított nyitvatartásra engedélyt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!