Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Saját vállalkozás » Egy vendéglátó egység tulajdon...

Egy vendéglátó egység tulajdonosa és a párja kvázi ingyen ehet-ihat a helységben?

Figyelt kérdés
2018. márc. 13. 17:36
1 2
 11/19 anonim válasza:
48%
Apukámnak van 9 etterme es amikor ott vagyunk teljesen ingyen ehetünk.
2018. márc. 17. 21:31
Hasznos számodra ez a válasz?
 12/19 anonim válasza:

Elvileg ez adócsalás.

Számlára vásárolt anyagot kiveszik az üzletből. Ha ezt az ebédet számlával értékesítik akkor adó befizetés történt volna utána. Csökken a profit és az ezzel adóbefizetés. Pl. tisztítószert, abrosz, textil üzletben abroszt írnak számlára ágynemű helyett, irodaszer címen, gyereknek füzet az írószer boltban, stb. Csak az üzleti tevékenységével kapcsolatos dolgokat szabad elszámolni! Az is adócsalás ha barátjukat meghívják ebédre az üzletben. A család és a barát aki eszik az étterembe adózás nélkül gazdagodik és az adócsalás elvi alapja.

De ez szigorúan elvileg értendő. Azért van a vállalkozásoknak sokféle tevékenységi kör bejelentve, hogy minél több a otthoni felhasznált anyagot költségeljenek ezzel adómentesen jutnak otthoni szükséges dolgokhoz. A vendéglő felújítja a berendezést, otthon meg az asszony új konyhabútort kap.

Számítógép csere a cégben és otthon.

A Magyar Nemzeti Adóhivatal egy nagy zéró, a nagy tapasztalatokkal rendelkező nyugati adóhivatalokkal, ezért csak az alamuszi becsületes embereke b@...tják, a bátrakat és haverokat futni hagyják.

2018. márc. 18. 08:59
Hasznos számodra ez a válasz?
 13/19 anonim ***** válasza:
41%

Ha pl. a társasági szerződésbe beleírják, hogy a dolgozóknak és a tulajnak természetbeli juttatásként jár a kaja, akkor jogilag is megoldható.

Ami viszont undorító és a vendégek körében is visszatetszést kelt, ha besétál valaki és csak úgy uk muk fuk szed a kajából és elzabálja a fizető vendégel elől. Zabáljanak a háttérben, a konyhában!

2018. márc. 18. 10:07
Hasznos számodra ez a válasz?
 14/19 anonim ***** válasza:

.... ha meg a szakács adagonként 2 dekával kevesebb húst ad ki egy 20 dekás adagban, akkor az is adócsalás ezek szerint 😀😀😀 Lassan 20 éve vagyok ebben a szakmában, de ilyet aligha hallottam volna hogy adócsalás célzattal adnának személyzeti/ családi kaját.


60kg húsból sülési veszteséggel együtt kijön 250 adag. Ha kevesebbet ad 2 dekával máris 25 adag "ingyen" van.Egy jól pörgő konyhán nem méregetik az adagokat csak szem mértékkel( pláne fine diningban), anyaghamyad ide vagy oda.


Az meg, hogy anyaghanyad kalkulációtol eltérjen valaki, vagy épp abból kiad "ingyen kaját" a csaladnak ismerősöknek, személyzetnek stb. elég nehezen bizonyítható de mindkettő azt eredményezi, hogy készletként jelentkezik a következő leltárig ( évente 1 kötelező) .

2018. márc. 18. 10:28
Hasznos számodra ez a válasz?
 15/19 anonim ***** válasza:

Ha nem az üzemeltetője attól megvendégelhetik, de nem feltétlenül muszáj

...de ha övé a profit akkor is érdemes a kasszában nyomát hagyni, hogy azért csak ne az alkalmazottaktól kellejen már levonni :D

2018. márc. 18. 10:53
Hasznos számodra ez a válasz?
 16/19 anonim válasza:
Abban az esetben, ha szigorú elszámolást csinál, magyarul csúnya szóval standol,akkor be kell tenni neki is a pénzt, különben nem lesz jó a kassza. Ha bent eszi meg a söntésben a maradékot, az más, de csak úgy tudja a dolgozókat elszámoltatni, ha tudja, hány adag ételt készítenek, és menni fogyott el. Ha Ő megeszi a hasznot, ne csodálkozzon, ha a dolgozó is azt teszi.
2018. márc. 18. 20:00
Hasznos számodra ez a válasz?
 17/19 anonim ***** válasza:
52%
A HELYSÉGBEN aligha, csak ha az övé a település összes vendéglátóegysége. Mivel ez a szó települést jelent.
2018. márc. 19. 16:22
Hasznos számodra ez a válasz?
 18/19 anonim válasza:
Ma már nincs szorosan vett kalkulált étel súly, hogy bemegy a népi ellenőr és megméri a rántott szelet súlyát. Joga van nagyobb adagot adni, a vendéglősnek mert ő ezzel csábítja be a vevőt. Havonta megveszi a hozzávalókat + munkabér bérleti díj stb ezt be kell ütni a kasszába hogy lássa NAV hogy van profit a költségeken felül. Arra sem tulajnak nincs kapacitása hogy kalkulátor ami külön státusz volt a szocban, hogy hány és milyen adag ételtből jött be a bevétel. Nincs előírva hogy kiránott húsnak hány dekásnak kell lenni!!!
2018. márc. 21. 19:18
Hasznos számodra ez a válasz?
 19/19 anonim ***** válasza:

..van helyette kötelezően anyaghanyad kalkuláció, allergén táblázat, maghőmérséklet , sütési napló,

tápérték számítás és gyártmánylap adott esetben. De ellenőrizni ezeket és a pontos betartást, erre kapacitás nincs. A hiany tobblet meg lecsapódhat "ingyen ebéd "-ként.

2018. márc. 21. 21:01
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!