Egy vendéglátó egység tulajdonosa és a párja kvázi ingyen ehet-ihat a helységben?
Mivel nem egy átlagos kategóriában vagyunk, így:
Ingyen nem ihatna és ehetne. Az étel és az ital az a vállalkozás tulajdona és nem a tulajdonosoké. (Hivatalosan)
Magyarul ugyanúgy bekéne raknia a pénz a pénztárba.
A gyakorlatban főleg egy vendéglátó egységnél ez nehezen bizonyítható/könnyű eltüntetni és megvannak erre a kiskapuk, szóval nyugodtan ehet és ihat.
"mint romlott aru."
Mert arra nem kell adót fizetni, bravó! Adót ne kezdj el csalni, mert hamar arcra esnél.
Nem könyvelnek el semmit semmiféle romlott árunak...
Bevételeztél 30 kg csirkemellett ember nem fogja soha számonkérni, hogy abból miért csak 148 adag rántottcsirke lett kiszámlázva és nem 150...
Romlott áru max akkor jöhet szóba, ha nagyobb mennyiség "eltüntetéséről" van szó.
Pl.: A vendéglátó egység elvállal feketén egy egész lakodalmat.
Ilyen esetben valahogyan el kell tüntetni a könyvekből a készletet.
Persze pontosat nem tudok erről, mivel még soha nem könyveltem vendéglátó egységet és nem láttam a könyvelésüket, hogy milyen apró fortéjokat használnak a feketén elhasznált készlet kivezetésére.
Kisebb mennyiségeket, meg úgysem tudnak visszaellenőrizni, főleg hogy normát sem tudsz előírni.
Honnan tudjuk, hogy a répa hány %-át használják el? stb.
Nem ingyen, hanem beszerzési ár mínusz áfa áron.
És nem csak ők, hanem akiket ellát vele és feltünteti készletnek átmenetileg.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!