Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Saját vállalkozás » Miből áll pontosan az MLM-es...

Miből áll pontosan az MLM-es munka?

Figyelt kérdés

Benne vagyok pár álláshirdetéses fb csoportban. Időnként szoktak kitenni ilyen mindenféle mlm-es munkákat, de azokra nemigen van jelentkező. Pár napja egy csaj kiírt egy hosszú bejegyzést, hogy nem érti mi baja van mindenkinek az MLM-el, miért utasítják el kapásból, mikor ez is ugyanúgy munka. Írtam neki kommentben, hogy valósznűleg azért, mert az emberek többsége nem akar túlárazott termékeket rátukmálni az ismerőseire, idegenekre, meg bemutatót tartani, embereket beszervezni stb.

Erre kommentben nekem estek az MLM-esek, hogy minek szólok bele, ha fogalmam sincs, miről szól az egész, mert nem ez a lényege. Ők nem értékesítenek, nem tukmálnak, nem árulnak, az ilyen tudatlanok miatt van ez az előítélet...

Ha tényleg így van, akkor miből áll pontosan az MLM-es munka? Mit csinál konkrétan, aki ezzel foglalkozik, ha nem termékeket árul, reklámoz? Vagy csak engem akarnak hülyének nézni?

Jöhet bárkinek a tapasztalata, véleménye, aki foglalkozott/foglalkozik MLM-el, vagy csak nálam több rálátása van a dologra.

2018. febr. 11. 21:53
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
17%

9-es

Szerintem ezt gondold at megegyszer.

Peldaul: munkavallalok--> csoportvezetok----> igazgato--> uzemelteto.

Na itt kik is termelik a hasznot? Persze hogy a munkavallalo.

2018. febr. 16. 09:12
 12/21 anonim ***** válasza:
77%

Szerintem azért Neked sem árt újra gondolni...

Azért a termelés és befizetés között sok különbség van :-).

Emellett pont, hogy az üzemeltető hoz meg olyan stratégiai döntéseket, amivel a hasznot tudja növelni. Pl úgy hogy nem hagyja hogy a dolgozó többet termeljen, mint amit az a felvevő piac elbír. Ha több lenne a termelési kiadás, mint a bevétel, már haszon sincs, csak veszteség.

Ezt nem a dolgozó szabályozza, és ezekben a kérdésekben nem ő dönt, a döntés értelmében a munkamenetet nem ő határozza meg, hanem pl. az igazgató stb. ő csak végrehajtja mindazt amit a haszon érdekében az üzemeltető elvár. És az a dogozó csak azon a telephelyen termel, ahol épp dolgozik. Az üzemeltető meg komplexen kell gondolkodjon 2-3-5-10...X telephely felett is és jelölje ki az újabbakat, hogy az növelje a bevételt, de ne húzza le a többi hasznát, vagy épp a többi haszna ki tudja termelni a következő telephely létrehozását, nyitását.

Neked hány telephelyed van és hány alkalmazottad? :-)

Mert a példádból ítélve, inkább csak az egyszemélyes ( másodállású ) mikrovállalkozás és az urban legend "alkalmazott, vs vállalkozó" mantra képe sejlik inkább fel.

2018. febr. 16. 14:15
 13/21 anonim ***** válasza:
88%

@09:12

Újra a mellébeszélés...

Egy rendes munkahelyen legfeljebb a befektetett munkádból fognak mások is gazdagodni. Az MLM-ben mit lehet klasszikus értelemben munkának nevezni? A hálózatépítést? Azért önmagában jár bármiféle fizetés is? NEM. (telefonálgatás, találkozószervezés, repi, tájékoztatás, ez gyakorlatilag mind ingyenmunka a részetekről) Azért jár ha a beszervezett tagok pénzt raknak a rendszerbe. Ha mindenki csak hálózatot építene, de senki nem venné a cikket a rendszeren belül lévő emberek közül, bedőlne az egész. Mert jóformán külső felvevőpiaca nincs is ezeknek a termékeknek.

Tehát miből is lesz itt az embereknek fizetése? Ha az alatta lévő emberek is befizetik a pénzt a rendszerbe, és minél többet sikerült magad alá építeni, annál többet. Hol figyelhető meg ugyan ez a működés? Kitaláltad? Igen, a piramisjátéknál.

2018. febr. 16. 18:12
 14/21 A kérdező kommentje:

Engem is pont ezért nem vonz az MLM munka, mint amit az előző leírt....

Mert oké, hogy elkezdem hirdetni meg reklámozni a termékeket ezerrel, telirakom velük a Fb üzenőfalat, mindenkinek ajánlgatom, termékbemutatót tartok stb... De mindez mit sem ér, ha mégsem vásárol/regisztrál be senki, akkor tök felesleges volt, hiszen csak ezek után jár a pénz.

Márpedig sokan vannak, akiknek megvannak a jól bevált termékeik, és nem nyitnak az új felé, főleg ha azok jóval drágábbak, meg amúgy is sokan nem is bíznak az ilyen rendszerben árult holmikban. Így ahhoz, hogy valóban tudj vele keresni (vagyis eladni, beszervezni), jó sok ismerősöd kell, hogy legyen, hogy ha 100-nak ajánlod, és abból 10-et érdekel is, akkor is legyen valamennyi bevételed. Vagy pedig jöhet a másik módszer, a tukmálás.

Legalábbis én így látom ezt, és mivel nekem nagy ismeretségi köröm, ezért nem is kezdek bele hasonlóba.

2018. febr. 16. 20:22
 15/21 anonim ***** válasza:
0%

Hat en nem fogok senkit gyozkodni 😄

Mlm-es mellebeszeles 😂

Eszrevettetek hogy nem en terelgetem mas fele a temat? Az uzemeltetonek mibol is van penze? Abbol hogy a munkavallalo dolgozik valami kis piti penzert, pedig o termeli a hasznot. Fentrol meg magyaraznak de megis ok teszik el a nagy lovet. Akarhogy nezzuk ez is mlm csak mas kontosbe bujtatva. 3 evi gyari melo utan valtottam erre az uzletre. Tudom mirol beszelek. Mint mondtam engem aztan nem erdekel ha valaki a modern rabszolga tartast terjeszti, csak engem ne akarjon belehuzni,mert volt hozza szerencsem es annyira nem jott be. Udv LA-bol 😊

2018. febr. 24. 11:11
 16/21 anonim ***** válasza:
96%
a nagy mesemondó.
2018. febr. 24. 11:22
 17/21 anonim ***** válasza:

Na akkor talán ott L.A.-ba szorult annyi kultúra ebbe, hogy az mlmet jobban helyén kezelik, mint itthon.

Mivel ugye azért ott és úgy talàlták ezt ki, hogy másodállásban némi háziasszony kosztpenz kiegészítésre jó. Csak itthon eléggé elkorcsosult a gyártósori wannabe milliomos "üzletemberek" hülyeségei miatt.

Üdv egy üzemeltető, (aki nem az alkalmazottaiból szerzi a -tőke növekedést ) Borsodból , miután rájött itthon is lehet európai szintű jövedelmet elérni pár

évnyi gyár és külföldi meló után. De eszem ágába sincs buzditani másolódásra, ahhiz ez túl egyedi.

2018. febr. 24. 13:09
 18/21 anonim ***** válasza:

Sok itt a téveszme, nagyon sok. csak néhányra válaszolok.

"Peldaul: munkavallalok--> csoportvezetok----> igazgato--> uzemelteto.

Na itt kik is termelik a hasznot? Persze hogy a munkavallalo.

(...)

Újra a mellébeszélés...

Egy rendes munkahelyen legfeljebb a befektetett munkádból fognak mások is gazdagodni. Az MLM-ben mit lehet klasszikus értelemben munkának nevezni? A hálózatépítést? Azért önmagában jár bármiféle fizetés is? NEM. (telefonálgatás, találkozószervezés, repi, tájékoztatás, ez gyakorlatilag mind ingyenmunka a részetekről) Azért jár ha a beszervezett tagok pénzt raknak a rendszerbe. Ha mindenki csak hálózatot építene, de senki nem venné a cikket a rendszeren belül lévő emberek közül, bedőlne az egész. Mert jóformán külső felvevőpiaca nincs is ezeknek a termékeknek."

Ezek egy nagy tévedések. Lássuk más példával. Gödörásással csak az termeli a hasznot aki ássa a gödröt vagy az is aki megveszi az ásókat? Pedig Az utóbbi nem munka hisz ásóvásárlástól nem lesz gödör. Attól se lesz gödör ha valaki felkeresi a lakókat hogy lehet csatornájuk, tájékoztatja őket. Attól se ha megfogalmazza a szerződést. Kinyomtatja elviszi aláriatja. Attól pedig végkép nem lesz gödör ha felveszi azokat az embereket akik mindezt a munkát egészen a gödörásásig elvégzi. Akkor nem ők termelik együtt a hasznot hanem csak az aki a gödröt ássa?

Telefonálgatásért jár fizetés? Nem jár? Hát akkor miből lesz a vevő? Ilyen alapon a telefonkábel lefektetésért se jár fizetés mert a vevő nem a kábelért fizet hanem azért hogy beszélhessen...

Mind amit felsoroltál olyasmi amiből a pénz van, telefonálgatás találkozószervezés repi, a tájékoztatásról nem is beszélek az kiemelt szerepű, nyilvánvalónak kellene lennie. Ha mindenki hálózatot épitene s senki se vásárolna bedölne az egész... És ha mindenki telefonkábelt fektetne le de senki se telefonálna nem ugyanez történne? Bedölne az egész távközési üzlet. Ha mindenki csak internetet épitene, de senki se internetezne, lenne benne bármi üzet? nem lenne...

"Engem is pont ezért nem vonz az MLM munka, mint amit az előző leírt....

Mert oké, hogy elkezdem hirdetni meg reklámozni a termékeket ezerrel, telirakom velük a Fb üzenőfalat, mindenkinek ajánlgatom, termékbemutatót tartok stb... De mindez mit sem ér, ha mégsem vásárol/regisztrál be senki, akkor tök felesleges volt, hiszen csak ezek után jár a pénz.

Márpedig sokan vannak, akiknek megvannak a jól bevált termékeik, és nem nyitnak az új felé, főleg ha azok jóval drágábbak, meg amúgy is sokan nem is bíznak az ilyen rendszerben árult holmikban. Így ahhoz, hogy valóban tudj vele keresni (vagyis eladni, beszervezni), jó sok ismerősöd kell, hogy legyen, hogy ha 100-nak ajánlod, és abból 10-et érdekel is, akkor is legyen valamennyi bevételed. Vagy pedig jöhet a másik módszer, a tukmálás.

Legalábbis én így látom ezt, és mivel nekem nagy ismeretségi köröm, ezért nem is kezdek bele hasonlóba."

Itt is sok a tévedés. Nem a terméket kell reklámozni hanem a lehetőséget. Vevő azokból lesz akiket a termék érdekel, de nem akarnak a rendszerben dolgozni. És azokból akik akarnak dolgozni de a termék is érdekli őket. Ha nem regisztrál be senki akkor valóban semmit se ér, de akkor munka sincs velük...

A sok ismerős is nagy téveszme, az embereid nagy része ismerős ismerőse lesz, s igy nem számit neked magadnak mennyi ismerősőd van.

Dolgozni, foglalkozni vele viszont kell. Én inkább azt látom, hogy valójában a munka riaszt vissza. Ha pedig a munka elriaszt egy vállalkozásnál, akkor valóban jobb, ha el se kezded.

2018. ápr. 8. 23:56
 19/21 anonim ***** válasza:

Ponzi-séma

Van valami középszerű vagy annál silányabb termék, és ezt kell aranypapírba csomagolva eladogatnod

valamint szervezz be magad alá balekokat, akiknek az eladásából kapsz részesedést, ha pedig ők is beszerveznek maguk alá balekokat, tőlük is kapsz részesedést...ha a Szíriusz-rendszer utolsó két földönkívülijét is beszervezte valaki, akkor TALÁN meg lehet élni belőle.

2018. szept. 26. 23:44
 20/21 anonim ***** válasza:

Utolsó (te LEGutolsó!)

Igazad van a Ponzi-séma valóban olyan, amilyennek leírtad. Vagy rosszabb.

Csakhogy, jól láthatóan, nem meg az olvasás-értelmezés, hisz itt nem az általad istenített Ponzi-séma a téma.

MLM a téma.

"Mindig Lesz Meló."

"Az üzlettársam a saját szintemre eMeLeM."

Ha fogalmad sincs egy témáról, miért kell hülyeségeket odaböffenteni?

2019. ápr. 26. 19:10
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!