Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Saját vállalkozás » Akik egynyári virágokat...

Akik egynyári virágokat árulnak tavasszal a piacon, ők hogy csinálják ezt a vállalkozást?

Figyelt kérdés
Nem olyan nagyban gondolkodok,neten-jófogáson,facebookon hírdetném meg.A lényeg hogy szívesen foglalkoznék muskátlikkal,egynyári növényekkel.Ők úgy szerzik be valahonnan és tovább adják,vagy ők szaporítják ? Melyik a jobb megoldás ? Kicsiben nem éri meg csinálni ? Hogy kell ezt elkezdeni ?
2018. jan. 21. 10:46
 1/8 anonim ***** válasza:
80%

Ez kétféleképpen "űzhető":

- vagy saját földjükön maguk "termelik" meg a virágokat és akkor évi 600 ezer ft-ig őstermelőként adómentesen árulhatnak, de ehhez is ki kell váltani az őstermelői igazolványt, vezetni, mikor mit, hol, stb.

- vagy ha nincs saját területed, mondjuk pl. panelházban laksuz és semmilyen más ingatlanod nincs, akkor csak vállalkozóként lehet , de ez már lényegesen magasabb adóterhekkel (ha nincs főfoglakozásod, akkor min. havi 50 ezer ft az adó).

Még valami: a neten csak helyben adnád el? Mert a netnek - többek között - az a lényege, hogy az egész országban vásárolnának, de a nővény elég rosszul tűri a szállítást: muskátli pl. össze-vissza törne.

2018. jan. 21. 12:09
 2/8 anonim ***** válasza:
Még valami: internetes kereskedelemre nem biztos, hogy megfelelő az őstermelői - lehet, hogy azt csak vállalkozóival lehet, de ez nem 100 %.
2018. jan. 21. 12:11
 3/8 anonim ***** válasza:
Őstermelőként termelői piacon és 40kmes körzetben adhatja el.
2018. jan. 21. 13:38
 4/8 anonim ***** válasza:
Köszi Norbi: rémlett ez a 40 km-es meg piacos dolog, csak nem voltam biztos benne.
2018. jan. 21. 13:54
 5/8 anonim ***** válasza:
Meg annyi, higy ha főállású az őstermelő és nem december közepen végén valtja ki az igazolványt, akkor ugyanugy havi járulék fizetési kötelezettsége van, mint a vállalkozónak. Fő alkasra ev végen célszerű kiváltani, mert a következő év járulékait az előző év árbevétele hatarozza meg.Ha éves 600.000 Ft alatt marad a bevétel, akkor 0 Ft lesz a következő egész évben a járulék, igaz nem is ad így tb nyugdíj jogosultságot, azt az önként vagy bevétel alapján számított ( vagy első évben fizetendő ev.hez hasonló mértékű ) járulék megfizetése után igényelhető.
2018. jan. 21. 14:31
 6/8 A kérdező kommentje:
Köszi a hosszú válaszokat.Nincs földem,se ingatlan a nevemen.Van főállásom,egy gyárban dolgozom.Itt a városban,megyeszékhelyen árulnám,pl. egy kis placc bérlésével,netes hirdetést úgy gxondoltam,hogy odajönnének.Egyik ismerősöm tavaly kb. így csinálta,de nem lett plusszos,szerintem az volt a gond,hogy nem jó helyen volt az árusítás.És valahonnan hozták a virágokat,és nem voltak olyan szépek,nagyon sok virág rajtuk is maradt.A srác nem volt őstermelő,hogy vállalkozásban csinálta-e,azt nem tudom.Bár ugye ez szezonális,főállásomat nem hagyhatom ott,mert kell egy fix bevétel havonta,de akkor meg más kell hogy legyen ott helyettem.Legszebb az lenne ha főállásban tudnék ezzel foglalkozni,kertész vagyok,csak ugye nem vet fel a pénz,albérletben lakom,azt fizetni kell fixen.Nagyon szeretem a növényeket,virágokat,egyszerűen nem tudom kitalálni hogy miként mibe vágjak bele kis pénzzel,ami aztán gyarapodna,és véglegesen ezzel tudnék foglalkozni.
2018. jan. 21. 23:43
 7/8 anonim ***** válasza:

Nem tudom, milyen főállásod van, de ha hétfőtől péntekig munka, akkor hétvégén talán beugorhatnál virágboltba kisegíteni, s az is lehetne egy kis mellékes. Hidd el, jobban megérné, mint bíbelődni a virágokkal.

Én is sok mindent szívesen csinálnék, de reálisan gondolkodom: a jelenlegi piaci környezet nem könnyíti meg a vállalkozók életét.

2018. jan. 22. 00:16
 8/8 allmart válasza:
Nagykerekben vásárolják a virágokat, éjszaka őrizni kell és áztatni. Fontos a megfelelő forgalmú hely. Vállalkozói kell hozzá.
2018. jan. 30. 13:31

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!