Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Saját vállalkozás » Milyen most a helyzet M. O-on...

Milyen most a helyzet M. O-on vállalkozás szempontjából? Többi lent.

Figyelt kérdés
Engem az érdekel, hogy milyenek a körülmények, pl: van-e munka erő aki tud és akar is dolgozni stb...Tavaly voltam otthon pár hetet, és minden üzlet ajtaján ott lógott a munkatársat felveszünk tábla. Ha van itt olyan akinek saját vállalkozása van, az irhatna pár sort hogy mennyire nagy a kihivás ezen a területen és hogy érdemes-e befektetni. Valami kis válalkozás érdekelne, kaja, kv stb pár emberrel. Szüleim, haverok lebeszélnek, gondoltam adok még 1 esélyt:)
2018. jan. 10. 10:26
 1/5 anonim ***** válasza:

Én is le foglak beszélni róla:

magasak a bérleti díjak, magasak az adóterhek és 1 alkalmazott havi bére garantált bérminimum) a munkáltatónak összesen kb 230 ezer ft-jába van, magad után az adó minimum 50 ezer, könyvelő kb. 20 ezer - máris havi 300 ezer ft-nál tartunk és ebbe nincs benne a bérleti díj, rezsi, stb. És ez haszon, kell, hogy legyen, nem bevétel, + ez csak a kifizetendő kiadás, ebbe még Neked 1 ft fizetésed nincs. nincs benne a pénztárgép ára, szervizelése, stb. semmi egyéb költség.

A környékünkön (Bp. belváros) egyre másra mennek tönkre a büfék.

2018. jan. 10. 10:34
 2/5 anonim ***** válasza:

Még egy kis adalék - idézet a cikkből:

"Továbbra is magas a megszűnő cégek száma," és a cikk:

[link]

2018. jan. 10. 10:40
 3/5 A kérdező kommentje:
Köszönöm a választ. Elég lankasztó.
2018. jan. 10. 11:06
 4/5 anonim ***** válasza:
Hát ez van, sajnos. Ezzel szemben, ha villanyszerelő, víz-gáz szerelő, stb vállalkozást akarnál indítani, akkor azt mondanám, hogy hajrá, mert kevés a jó szakember :-)
2018. jan. 10. 11:10
 5/5 anonim ***** válasza:

Ha egyszemélyes vállalkozást szeretnél indítani, azt lehet viszonylag kedvezően, (KATA, átalányadózás). Valamivel magasabbak a fizetendő adók, ha társas vállalkozást csinálsz.

Ami viszont minden esetben drága, az a munkaerő. Egyrészt kevesebb a munkaerő, ezért drágább is, illetve magasak a bérjárulékok (bár ez valamelyes csökkent az utóbbi években, még így is magas). A szakképzett és jó munkaerő pedig még drágább.

2018. jan. 10. 11:17

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!