Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Saját vállalkozás » SOS. Ez nem bűncselekmény,...

SOS. Ez nem bűncselekmény, birok valamit csinálni?

Figyelt kérdés

4 éve házasodtam meg a férjemmel.

Akkor alakítani akartunk egy céget, az esküvő előtt.

Megvolt a telek, amin építkezni akartunk.

Nekem volt egy házam ami akkor 70 millió forintot ért.

A teleket 21 millió forintra becsülték.

Mivel nem volt pénzünk az építkezésre, jelzálogot vettünk fel.

A házamra 49 millió, a telekre 10,5 millió forintot kaptunk.

Emellett édesanyám házát is bevontunk, amelynek becsült értéke 40 millió volt.

Erre 28 milliót kaptunk.

Tehát összesen 49-10,5-28 milliót kaphattunk.

Azaz 87,5 milliót.

Emelett én beszáltam 17,5 millióval.

Ez összesen 105 millió.

A vállakozás egy év alatt felépült.

A férjem lett az ügyvezető-igazgató.

Ő intézett mindig papírmunkát, stb.

20 évre kaptuk a hitel, évente nagyjából 5 milliót kellett fizetni.

Én nem tudtam a céges ügyekről, mivel engem igazából nem is érdekelt a cég, csak az én nevemen futott.

4 év után a férjem hirtelen bejelentette a válási szándékát.

Párhónap alatt el is váltunk.

Ezután pár hétre kaptam egy levelet a banktól.

Amiben az állt hogy eddig csak 2 részletet fizettem be, a tavalyit elhalasztottam és idén sem fizettem.

Kaptam egy határidőt ami alatt kikellett volna fizetnem 10 milliót.

Persze nem tudtam, ugyanis a cég dolgozóinak 2 hónapi fizetéselmaradása volt.

Illetve a váláson a férjem nem kért semmi részet a cégből, csupán 20 millió forintot kért, amit elfogadtam.

Ezt 1 év alatt kellett volna kinyögnöm.

Nem fizettem be a törlesztőt, így felmondták a kölcsönt.

Kiküldtek egy levelet, amiben az állt hogy több mint 80 milliót kell kifizetnem, vagy árvereznek.

Árverés lett.

A saját házam értéke leesett, de így is áron alul lett eladva 55 millióért, anyám háza 30 millióért lett eladva.

A cég pedig 70 millióért.

Ez összesen 155 millió, amiből a bank kapott 80-at.

Ez után maradt 75 millió, amiből 20 millió a voltférjemnél landolt, 20 millió az alkalamazottaknál (elmaradt bérek).

Maradt 35 millió

Ez mellett a cégnek az elmaradott üzletek miatt lett 15 milliós tartozása.

Tehát 20 millió forintom maradt.

Birok valamit tenni?

Így maradt 20

2017. dec. 27. 07:45
1 2 3
 1/23 anonim ***** válasza:
88%
Szegénykém.... utaljunk neked egy ezrest? Van mit enni?
2017. dec. 27. 07:57
 2/23 A kérdező kommentje:

Emellett a testvérem követeli, hogy fizessem ki anyánk házának a felét.

Férjemet be bírnám perelni?

2017. dec. 27. 07:58
 3/23 anonim ***** válasza:
85%

Roviden: ha ez a sztori nem elejetol vegeig kamu, akkot megerdemled a sorsodat.

Szepen megtanulod, hogy nem irunk ala mindenfele papirokat csak ugy, nem adjuk a nevunket olyan ceghez, aminek az ugyeire nincs ralatasunk. A tanulopenzt mar megfizetted.

2017. dec. 27. 08:12
 4/23 anonim ***** válasza:
83%
Anyádnakmki kéne fizetni a házat szép szóval, ugyanis perelni fog
2017. dec. 27. 08:43
 5/23 anonim ***** válasza:
86%

Aligha hiszem, hogy ha ez a történet igaz, akkor mindezt ügyvéd nélkül "lezongoráztátok"

Márpedig, ha van ügyvéded, akkor inkább ahhoz kellene fordulni, nem a gyakorin tanácsot kérni.

Ha meg nincs ügyvéded, akkor keress.

Bár ez a mondat azért em sok reményre jogosít:

"Én nem tudtam a céges ügyekről, mivel engem igazából nem is érdekelt a cég, csak az én nevemen futott."

Mivel a Te neveden futott, ezért tudnod kellett volna a dolgokról, az, hogy nem törödtél vele, nem mentesít semmi alól - de ezt nyilván te is tudod.

Iazából számomra nem is derült ki, tulajdonképpen mit szeretnél? A férjeddel megállapodtatok, hogy adsz neki 20 miliót, ez megtörtént. Igazából még arra sem nagyon hivatkozhatsz, hogy nem tudtál a cég tartozásairól, hiszen a Te neveden futott.

"Illetve a váláson a férjem nem kért semmi részet a cégből, csupán 20 millió forintot kért, amit elfogadtam. "

Szóval nem nagyon látom, mit tudnál kezdeni ezzel a dologgal, hiszen gondolom, az is bírósági ítéletben lett kimondva, hogy Te elfogadtad a 20 milliót.

2017. dec. 27. 09:08
 6/23 anonim ***** válasza:
54%

"A kérdező kommentje:

Emellett a testvérem követeli, hogy fizessem ki anyánk házának a felét. "

Ha még él anyukád és Ő a tulajdonos, akkor Ő rendelkezik a ház felől - az örökség csak anyukád elhunyta után illeti meg a testvéredet és Téged. Ha egyenlő részben van elosztva vagy a Ti neveteken, az más.

2017. dec. 27. 09:11
 7/23 anonim ***** válasza:
27%
Már az ügyvezető igazgató is üt.
2017. dec. 27. 09:35
 8/23 A kérdező kommentje:

A kérdező kommentje:

:"Emellett a testvérem követeli, hogy fizessem ki anyánk házának a felét. "

Ha még él anyukád és Ő a tulajdonos, akkor Ő rendelkezik a ház felől - az örökség csak anyukád elhunyta után illeti meg a testvéredet és Téged. Ha egyenlő részben van elosztva vagy a Ti neveteken, az más."

/El lett árverezve anyám háza, ezért kéri a részét a testvérem.

2017. dec. 27. 09:47
 9/23 anonim ***** válasza:

"Tehát összesen 49-10,5-28 milliót kaphattunk." --- az összeadás jele " + "

"A vállakozás egy év alatt felépült." --- milyen vállalkozás, mi a cégnév???

"Amiben az állt hogy eddig csak 2 részletet fizettem be, a tavalyit elhalasztottam és idén sem fizettem.

Kaptam egy határidőt ami alatt kikellett volna fizetnem 10 milliót. " --- a bank nem 2 év után küldene neked levelet 2 évnyi elmaradásodról, eddig nem bontottad fel a leveleidet?

"Illetve a váláson a férjem nem kért semmi részet a cégből, csupán 20 millió forintot kért, amit elfogadtam. " --- semmit nem kért csak 20m Ft-ot, akkor én is kérek tőled semmit!

"Persze nem tudtam, ugyanis a cég dolgozóinak 2 hónapi fizetéselmaradása volt." "20 millió az alkalamazottaknál (elmaradt bérek). " --- havi 10m Ft ment a bérekre, a banki törlesztő meg évi 5m Ft, milyen cég ez, havi 250e átlagfizuval számolva 40 alkalmazott. Tényleg milyen cég ez és mi a cégnév?

"A cég pedig 70 millióért. " --- 70m-ért megvettek egy becsődölt céget, ami elvan maradva a bérekkel, tartózik a beszállítóknak, és káosz az egész cég???

70m-ot ért 4 év után is az eszközpark, gépek, épületek, szinte semmi amortizáció a 4 év leforgása alatt? Milyen cég ez és mi a cégnév???

A testvéred nem követelhet, annak ellenére, hogy az ő jövőbeli örökségét is elkótyavetyélted, hiszen anyukád még él, így a ház jogilag is az övé. Illetve ha apukád után örökölte a a ház 1/4-ét???, akkor jogilag az ő részét csak a beleegyezésével vonhattad be fedezetként, ez esetben meg ő ezt vállalta és így járt!

Jogilag OK, de a testvéredről van szó, illene kompenzálni, de erre nem vagy köteles, ha a szerződésben nem tértek ki rá.

Tényleg mi a cégnév??? (Persze, ha nem kamu a történeted!)

2017. dec. 27. 09:48
 10/23 A kérdező kommentje:

"A testvéred nem követelhet, annak ellenére, hogy az ő jövőbeli örökségét is elkótyavetyélted, hiszen anyukád még él, így a ház jogilag is az övé. "

Hogy mondjam hogy megértsd, hogy anyukám háza is el lett ÁRVEREZVE.

2017. dec. 27. 09:52
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!