Ha magánszemélyként árulok a neten sok mindent, szinte kereskedés szerűen, az bűncselekmény?
Papíron lehet hogy így van de én 3 millió ról hallottam, az alatt adómentes kivéve a gépjármű..
De ne aggódj mert akármi is van a papírforma szerint, mint sokminden mást is LESZRJA MINDENKI!!
"LESZRJA MINDENKI!!"
Kivéve az APEH-et, mert az rászáll akire csak bír, és vadásszák az ilyesmit, mivel ez adócsalás.
Pont idén szállt rá az APEH az ilyen internetes árusításokra.
Mivel azért veszed, hogy eladd, üzletszerű tevékenységnek minősül (akkor is üzletszerű tev., ha nem tudják, hogy veszed, hogy eladd, de a szokásos mértéken felüli az értékesítés, és a szokásos mértéket az APEH becsli meg)
Adószám kell hozzá (nem adóazonosítójel), és adóznod kell a jövedelem után (vagy a bevételből levonon az értékesítés során felmerült költségeid, vagy a bevétel X%-a a jövedelem)
Vagy reszkírozol: árulod minden bejelentés és adózás nélkül, de ha lebuksz, nemcsak az adót kell megfizetned, hanem a büntetést is (mivel ezt adócsalásnak minősítik)
Én úgy tudom, hogy 50ezer forint bevétel felett adóznod kell a jövedelem után!
Tavaly szállt rá az Apeh a Vaterás és TeszVesz-es Eladókra, irgalmatlan kaszálást rendeztek és nem csak az 50ezres bevételt nézték, hanem a "rendszeres" kereskedést is!!! (Márpedig az, hogy kire mikortól lehet ráhúzni, hogy "rendszeres" kereskedik, az relatív, erre a törvény nem tér ki, és pont ezt használja ki a Hivatal!)
Például alaposan megbüntettek egy csomó szerencsétlen kismamát, akik a gyerekeik kinőtt ruháit árulták "rendszeresen", hogy hasonló használt nagyobb ruhákat tudjanak venni...
Jól megbüntettek pl. egy egyetemista lányt is, aki a szüleitől örökölt könyvtár kiárusításából jutott némi jövedelemhez, mert a Hivatal munkatársai szerint ez is "rendszeres" kereskedelemnek minősült...
Én még tavasszal több DVD-filmet (új, bontatlan, eredeti!) vásároltam egy Vaterás Eladótól, nagyon olcsón...
Most ősszel megint kerestem : nem hajlandó 1 db filmjét sem eladni, elkeseredetten panaszolta, hogy inkább a kukába dobja, mert az Apeh úgy rászállt és olyan eszméletlen összegre büntették "rendszeres kereskedelem" címszóval, hogy belerokkan a büntetés kifizetésébe az egész családja!...
Én úgy tapasztalom, hogy úgy próbálják kivédeni az Apeh csesztetését az Eladók, hogy :
- rendszeresen váltogatják a regisztrációjukat a Vaterán, TeszVeszen (ez a két cég követi az Eladók forgalmát, ők jelentenek az Apeh-nak is)...
- egyre többen árulnak a Zsibvásáron és olyan aukciós oldalakon, ahol nem kell jutalékot fizetni a Szolgáltatónak, mert ők nem figyelik a forgalmat sem, nem is jelentenek az Apeh felé...
- váltogatják a bankszámlájukat is, hogy követhetetlenné váljon a bevételük és a forgalmuk...
Szóval, legyél óvatos!... 8-[
Mi köze van az adóhivatalnak a BKV-hoz?
Miért az ő anyjukat? Ők csak betartatják a törvényt, nem ők hozzák! Ha a sarki kisboltosnak kell forgalmi adót fizetni, a piaci kofának kell forgalmi adót fizetnie akkor a neten kereskedő személyeknek miért ne kellene? A jogszabály vonatkozzon mindenkire!
Az a gáz, hogy ebben az országban a becsülete embereket tartják hülyének.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!