Hogyan lehet igazán meggazdagodni az alábbi esetben?
Adott egy alkalmazott, aki elég jól keres és havi 6-700e Ft-ot félre tud tenni.
Tudja, hogy az alkalmazotti fizetéséből soha nem fog igazán meggazdagodni, ha nem kezd valamit a megtakarításaival.
Azt is tudja, hogy nem akar egész életében heti öt napot, reggel 8-tól 5-ig dolgozni.
Nem egyik napról a másikra gondolkodik valami máson, hanem mondjuk egy 5-10 éves intervallumban.
Ti mit tennétek, mihez kezdenétek az ő helyében?
Jobb hozamert az ingatlannal is foglalkozni kell. Valódi passzivod szerintem igazából semmiből nincs. Az, hogy nem személyes közreműködő vagy valahol még nem jelent passzív jövedelmet sem.
Ellogathatod a lábad az ingatlanok berleti dijabol is míg más a szomszédba felepiti ugyanazt a modellt pl. air bnb-be és keres többször annyit mint Te lablogatva majd a korulotted lévő ingatlanokat megvéve low profit marginon kiadja a tiedtől 40%-al olcsóbban. Akkor tőled ki fog bérelni?
1. Kryptopénzekbe fektetnék havi szinten valamennyit, illetve kereskednék velük.
2. Folytatnám a forexet és binary-t, részvényeket vennék.
3. Online Marketingbe, Affiliate Marketingbe, Webshopba fektetnék.
Ez az én személyes véleményem, én ezt csinálnám mert szeretem ezeket a munkákat :)
Nincs a meggazdagodásra recept, úgy, mint a megfázás elleni kenőcsre, tekintve, hogy a mindenkori társadalom csak egy kis százaléka lehet gazdag. Az igazán meggazdagodásra meg pláne nincs.
Kockázatot kell vállalni - akár tőzsdén, akár a reálgazdaságban -, ugyanis a modern gazdaságokban a kockázatért jár prémium. Aki nem vállalja ezt az ugyan elmondhatja magáról, hogy ő nem fektet semmiféle szerencsejátékba, de különösebben gazdag sem lesz soha. Az, hogy szegény lesz-e, már más kérdés, mert a kockázatvállalásból általában csak azok tudnak nagyon elszegényedni, akik rosszul kezelik a kockázataikat - tehát még egy közepes képességű befektetővel szemben is lehet, hogy veszíteni fog az, aki nem kockáztatja a pénzét.
11: A passzívot úgy értettem, hogy már nem munkabérből származik, hanem a befektetett tőke által.
Természetes, hogy azzal is foglalkozni kell.
9: Szkeptikus vagyok a tőzsdét illetően.
A tőzsde akkor jó biznisz, ha te bocsátod ki a részvényeket.
Amúgy meg simán lehet egyik napról a másikra 30% mínuszod, mint ahogy volt is rá példa az előző pénzügyi összeomlás idején.
A 100 leggazdagabb magyar között egyet sem találtam, aki tőzsdézésből gazdagodott volna meg. Olyan viszont volt az ismerettségi körömben, aki öngyilkos lett miatt.
"Ti mit tennétek, mihez kezdenétek az ő helyében?"
Egy részét lekötném éves 25-200%-os kamatra.
Egy részét állampapírba.
Vállalkozás/ingatlan (egyik se passzív) csak akkor ha van rá ember aki foglalkozzon vele.
"Mondjuk évi 1 ingatlan vásárlásával 10 év alatt már fel lehet építeni egy olyan portfóliót, ami termel annyit, hogy ne kelljen dolgozni."
Ha a következő válságkor felére esik az ingatlanok ára most hogy megint minden második sarkon építkezések vannak akkor azon is lehet bukni. Meg hát nem is passzív. De léteznek ingatlanalapok is, amik ugyanezek de passzívan.
16: Felére soha nem esetek az ingatlanárak.
De ha csökkenek is, a bérleti díjakat jellemzően nem érinti, azok inkább csak emelkednek mindig.
És ahogy egyre nehezebb lesz a saját ingatlanhoz jutás, úgy fognak emelkedni tovább a bérleti díjak- ahogyan Ny.Európában már tart ez a tendencia egy jó ideje.
16: De bárcsak a felére esnének az ingatlan árak, kapásból vennék egyszerre vagy 4-5-öt.
Nyilván nem most a csúcson kell vásárolni, hanem majd ha kifut a Csok lufi, meg az 5%-os újlakás áfa.
Alapból rosszul közelíted meg a kérdést. Igen volt és van is olyan ingatlanom ami fele annyit ér munt amikor felértékelték ( ez az első hitelre vett ) azóta meg csak olyanom van amit piaci ár alatt vettem 50-80%-al. És ezt bármikor megteheted Te is de ismerni kell a mikénteket . Én ezért is írtam a képzést elsőnek.
Az alkalmazott kontra vállalkozó látásmód meg alapból egy rossz kiindulás szerintem.Mert sokkal több tőkéd maradhat,és okosan használod ki a benne rejlő lehetőséget, ha félre teszed ezt a rossz " alkalmazotti" szemléleted.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!