Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Saját vállalkozás » Követelhetem rajta a pénzt?

Követelhetem rajta a pénzt?

Figyelt kérdés

Sziasztok, a helyzet a következő: albérlet volt kiadva ahonnan 8 hónapja költöztek ki. Akkor írtunk egy papírt, hogy a fennmaradó rezsit kifizetik. Ez akkor még is történt, de most ennyivel később kaptam egy elszámoló számlát ami kb 40.000 Ft-rol szól, az óra az én nevemen van.

Nem akarják kifizetni mondván hogy elévült, hiszen akkor fizettek most pedig eltelt már 8 hónap, ennyivel később nem lehetne...a dolgot nehezíti a teny, hogy anno (7honapja) új alberlo érkezett és a nevére át is irattam az órát, hogy ne legyen félreértés, akkor ki kellett volna derülnie a tartozásnak nem pedig most, ezzel érvelnek.

Mi ilyenkor a helyzet? Ennyi idő után valóban nem lehet behajtani, főleg hogy az én nevemen van?

Érdemes ezt jogi útra terelni vagy így jartam?

Kb 40.000 rol van szó

Ha igen mennyi idő egy ilyen per?

2017. nov. 30. 09:08
1 2
 11/15 xswerdy ***** válasza:
10%

itt valami nem tiszta. Ha nincs átiratva a számla, akkor az havonta jön. És nem is hó végi zárással, hanem valamikor a hónap közben. Tehát a bérlővel mindenképpen úgy kell elszámolni, hogy az óraállásokat felírjátok beköltözéskor, meg kiköltözéskor. És jó eséllyel az elén is, meg a végén is lesz olyan számla, amit részben kell neki fizetnie. Ha óraállás szerint elszámoltatok, akkor tök mindegy, hogy mikor jön aztán elszámoló számla.

Ezen kívül ha most az új bérlőre átirattad a számlát, akkor ott van egy elszámolás veled, mint régi szerződővel, akkor kapsz egy elszámoló számlát. Vagy ez jött meg most?

Mindenesetre ha tényleg arra az időszakra van még fizetnivaló, azt követelheted, nincs szó elévülésről. 5000 Ft a fizetési meghagyás, azzal kell indítani, ilyen kis összegnél nem is lehet perrel kezdeni. Ezt meg lehet kísérelni, de lehet, hogy bukod még az 5000-t is.

2017. nov. 30. 17:52
 12/15 anonim ***** válasza:
10%

Biztos általány díjas volt.

2 dolgot tudsz tenni vagy hagyjod, vagy bemész a szolgáltatóhoz, hogy agyon egy nyilatkozatot, hogy ez arra az időszakra vonatkozik.

2017. dec. 1. 03:58
 13/15 anonim ***** válasza:
71%
Elszámoló számla az általánydíjasoknak szokott jönni, ami azt jelenti, hogy havonta x mennyiség kerül kiszámlázásra és csak egyszer van leolvasás. Nincs az a szolgáltató, aki általánydíjnál kiadna egy olyan papírt, hogy abban az időszakban (pont az alatt a 4 hónap alatt) történt a fogyasztás. és még mindig ott van az 1 hónap, amikor nem tudjuk, mi történt, volt-e fogyasztás vagy sem, volt-e lakó vagy sem?
2017. dec. 1. 09:18
 14/15 xswerdy ***** válasza:
28%
amikor változik a szerződő személye, akkor jön egy végszámla, ami egy speciális elszámoló számla. Tehát ha 7 hónapja át lett iratva az új bérlő nevére a számla, akkor mmost nem jöhet olyan elszámoló, ami azt az időszakot érinti. Ha most van az éves leolvasás, akkor az új szerződő félnek (bérlőnek) jön egy olyan elszámoló számla, ami most egy csonka évet (7 hónapot) számol el.
2017. dec. 1. 09:58
 15/15 anonim válasza:
13%
Én először a szolgáltatónál verném ki a balhét, hogy egyáltalán miért nem derült ki akkor. Utána az albérlőnél, hogy mért ne követelhetnéd. De az is lehet, hogy addigra elismeri a szolgáltató, hogy akkori, csak nem derült ki. Én nem pereskednék 40 000 Ft-ért, nem ér annyit. De én azért verném a nyálamat, de a döntés a te kezedben van.
2017. dec. 6. 21:49
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!