Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Saját vállalkozás » Követelhetem rajta a pénzt?

Követelhetem rajta a pénzt?

Figyelt kérdés

Sziasztok, a helyzet a következő: albérlet volt kiadva ahonnan 8 hónapja költöztek ki. Akkor írtunk egy papírt, hogy a fennmaradó rezsit kifizetik. Ez akkor még is történt, de most ennyivel később kaptam egy elszámoló számlát ami kb 40.000 Ft-rol szól, az óra az én nevemen van.

Nem akarják kifizetni mondván hogy elévült, hiszen akkor fizettek most pedig eltelt már 8 hónap, ennyivel később nem lehetne...a dolgot nehezíti a teny, hogy anno (7honapja) új alberlo érkezett és a nevére át is irattam az órát, hogy ne legyen félreértés, akkor ki kellett volna derülnie a tartozásnak nem pedig most, ezzel érvelnek.

Mi ilyenkor a helyzet? Ennyi idő után valóban nem lehet behajtani, főleg hogy az én nevemen van?

Érdemes ezt jogi útra terelni vagy így jartam?

Kb 40.000 rol van szó

Ha igen mennyi idő egy ilyen per?

2017. nov. 30. 09:08
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
88%
Pereskednél 40ezer forintért? Az nem zavarna egy percig sem, hogy az ügyvédi költség kb. a 3x-osa lenne alsó hangon?
2017. nov. 30. 09:18
 2/15 A kérdező kommentje:
Ilyen fizetési meghagyást nem lehet ? Közjegyző által? Vagy ha kiderül hogy tényleg az ő saruk akkor nekik kell állni az én költségeim is nem?
2017. nov. 30. 09:29
 3/15 anonim ***** válasza:
66%

Hagyd a fenébe!

Ha ellentmond a fizetési meghagyásnak, pereskedhetsz, mire mész vele?!

2017. nov. 30. 09:37
 4/15 A kérdező kommentje:

Csak rossz ez így hogy jogosnak érzem a követelésem de nem tudom behajtani.

Akkor így jartam.... befizetem én

Köszönöm a segítséget

2017. nov. 30. 09:41
 5/15 anonim ***** válasza:
85%

Nem jogos a követelésed szerintem...

Ha abban az évben 3 albérlőd lett volna, és jönne az év végi elszámoló számla 40ezerről, akkor 3 felé osztanád? Milyen arányban? Érted a problémát...

2017. nov. 30. 09:55
 6/15 anonim ***** válasza:
100%

"Akkor írtunk egy papírt, hogy a fennmaradó rezsit kifizetik. Ez akkor még is történt, de most ennyivel később kaptam egy elszámoló számlát ami kb 40.000 Ft-rol szól, az óra az én nevemen van.

Nem akarják kifizetni mondván hogy elévült, hiszen akkor fizettek most pedig eltelt már 8 hónap, ennyivel később nem lehetne...a dolgot nehezíti a teny, hogy anno (7honapja) új alberlo érkezett és a nevére át is irattam az órát, hogy ne legyen félreértés, akkor ki kellett volna derülnie a tartozásnak nem pedig most, ezzel érvelnek. "

Egyszer azt írod, az óra a Te neveden van, utána meg, hogy átírattad. Tegyük fel, hogy az új albérlő érkezésekor írattad át, aki 7 hónapja jött.

Nos, egy elszámoló számla 12 hónapot ölel fel, az albérlők 8 hónappal ezelőtt kiköltöztek, a fennmaradó tartozást kifizették. Igen ám, de azt írod, az új albérlő 7 hónappal ezelőtt költözött be, akkor írattátok át a nevére az óráét. Tehát van egy hónap, amikor sem a régi, sem az új albérlő nem használta a lakást (de lehet, hogy ez alatt is volt fogyasztás akár általd, akár más által.

Teljesen jogos, hogy a régi albérlők nem akarnak fizetni. - szerintem nem is tudod bebizonyítani, hogy ŐK használták volna el a 40 ezer ft értékű fogyasztást.

Az meg már csak magán véleményem, hogy lakáskiadóként azért kapsz épp elég pénzt - be kellene tudnod nyelni ezt és 40 ezer ft-ért bizony nem mennék pereskedni - már csak azért sem, mert ha nem tudod bebizonyítani az igazad, akkor még a perköltséget is Neked kellene kifizetni.

Az meg m

2017. nov. 30. 10:04
 7/15 anonim ***** válasza:
85%

"A kérdező kommentje:

Csak rossz ez így hogy jogosnak érzem a követelésem"

Nem jogos. Fentebb már leírtam, miért. Már csak az üresen futó 1 hónap mitt sem.

2017. nov. 30. 10:07
 8/15 anonim ***** válasza:
0%

Az elszámolón rajta van, higy mettől meddig tartó időszak fogyasztása. Azt nézd meg az mennyiben érinti a régi bérlőt. Ha arányosan , akkor arányosan, ha teljesen akkor egészében is követelheted rajtuk, feltéve hogy volt adott időszakra érvényes bérleti szerződésetek, amibe benne van a rezsi költség vállalása.

Ha ez igy megvan, akkor 5000 ft illeték mellett be tudod adni az fmht ha nincs, vegülis akkoris de ellentmondásnàl, aminek itt így jó esélye van akkor nem éri meg tovább vinni, csak akkor ha az előbb leirtak állnak, de elolegezni kell a postaköltségeket is mellé ami visszajöhet.

Utóbbi esetben tehattha nincs szerződés akkor meg tanuló pénz, hogy energetikai tanúsítvány és bérleti szerződés nélkül ne adj bérbe és ezt az ujakkal is közöld és irasd alá.

2017. nov. 30. 10:46
 9/15 A kérdező kommentje:

Bérleti szerződés van, arról is van papír mikor elmentek, hogy a fennmaradó rezsit rendezik. 8 hónapja mikor elhagyták az ingatlant és már nem voltak ott de számlák még érkeztek ugye, azt kifizették.

Ez az egy ami ennyivel később jött, én sem értem miért. Az óra z én nevemen volt végig amíg ott voltak.

Miután ők kikoltoztek jött egy új bérlő, de neki már a nevére irattam az órát. 7 hónappal elezlott, akkor nem szóltak hogy lenne elmaradás az én nevemrol, csak most küldtek ki egy csekket.

A régi bérlők nem fogják kifizetni... de nyilván az új sem hiszen én az ő nevére szól a csekk hanem az enyemre.

Többe kerül a pereskedés stb. ezek szerint nem éri meg.... gondolom sokáig is húzódhat. De ha belemegyek akkor a per végén ha nekem van igazam nem a vétkes fizeti az én perköltségem is?

2017. nov. 30. 11:04
 10/15 anonim ***** válasza:
21%
De az esetben ő fizeti, viszont igy hogy nem írattad át nem tudom van e esély rá. Én a magam részéről csak a közös ktget nem iratom át, mert az egyetemleges a tulajdonoson, mindegy ki halmozta fel. Igy viszont, átíratás nélkül lehet ez is az a kategória lenne. Max ezt tudna bizonyítani az elszámoló levél időtartama ( az mindig fel van tüntetve -tól -ig) és a szerződés időtartamának egybe esése.
2017. nov. 30. 12:24
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!