Ez jogsértésnek számít? (Folyt. Lent)
Figyelt kérdés
Cikkeket teszek ki az oldalamon, de megjelölöm a forrást, viszont a cikkírótól nem kértem engedélyt, és az oldalamon reklámok is vannak, amiből pénzem származik. A jog szerint pénzem nem lehet abból, amit mástól vettem át, csak ha ő is beleegyezik, de nem tudom, hogy ebben az esetben a cikkből származik-e a pénzem, mert gyakorlatilag nem adom el, nem kérek pénzt azért, hogy valaki elolvashassa, nem kell pénzért beregisztrálni, stb, viszont a pénzem is részben abból származik, h ott van a cikk, mert amiatt lesz látogatott az oldalam. Szóval jogsértés, ha kiteszem a cikket vagy sem?2010. jún. 1. 07:13
11/12 A kérdező kommentje:
értem. egyébként ha egy hét után felülírom a fájlt, amiben a cikk volt, tudja bizonyítani, hogy ott volt?
2010. jún. 1. 08:27
12/12 anonim válasza:
Először is azt kell kideríteni, hogy HONNAN veszel át cikkeket. A legtöbb oldal a forrásmegjelöléses utánközlést engedi - ezt az oldal jogi nyilatkozatában elolvashatod.
Bár tény, hogy plágium lehet az utánközlés, de ismét mondom, hogy sok esetben teljesen legálisan megteheted, mert a szerző az oldal jogi nyilatkozatában EHHEZ HOZZÁJÁRUL!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!