Ha vállalkozói engedélyt váltok ki mennyi idő amig odaadják az adószámot? Van e esetleg ennek az időnek a csökkentésére mód?
Akkor félretájékoztattak. Ügyfélkapu intézésekor azt mondta az ügyintéző, hogy ezt a jegyző átvizsgálja.
Majd utána azt mondta emailben küldi az ügyfélkapu kódot, ami azóta se jött meg.
Vissza kell mennem.
ha személyesen intézem inkább a vállalkozói kiváltását akkor képesek lassabban kiadni az adószámot vagy akkor is azonnal adják?
Hát ez úgy volt, hogy ma reggel ott kezdtem ügyfélkaput intézni.
Ott mondták ezt hogy a jegyző bírálja el.
Majd nem jött a link, ami alapján az ügyfélkapun keresztül elintézhetem.
Ezután bementem újra délután elintézni személyesen, de azt mondták, nincs hozzá programjuk, ügyfél kapun keresztül kell elintézni.
Mondom balhé van mert ezzel kezdtem de nem jött a link.
Készségesen megnézték a laptopomat majd elküldték újra. Megjött s azt mondták most amit te hogy 3 perc lesz.
De nem úszod meg ennyivel.
A kérdésem most az, hogy éjszaka vagy munkaszüneti napon is működik e ez?
Mert ha igen akkor inkább november elsején intézném el nulla óra 1 perckor.
3-as vagyok: tény és való, hogy nekem már volt ügyfélkapu regisztrációm.
Azt nem tudom, hogy éjjel működik-e, ugyanis még sosem indítottam éjszaka vállalkozást :-)
Egy dolog viszont biztos: ha KATA-s vállalkozó lennél, akkor mindenképpen a hónap első napjaiban érdemes indítani, mert ha pl. most, okt 31-én indítod, akkor nov. 12-ig már be kell fizetned az 50 vagy 25 ezer ft-ot.
Végülis nem sztiptiz bár lesz igy nem feltétlenül kell éjszaka. És nem katás lesz, 2 ok miatt se:
1. Nem tudom lesz e az első hónapban 25 000 Ft-nyi adózandó jövedelem. Ha nem lesz annyi akkor a kata több lenne.
2. Ha lesz, vagy ha előbb utóbb lesz, akkor meg először eszközöket vásárolnék a vállalkozás fejlesztéséhez, mobil, net előfizetés, számítógép, könyvelő, meg még ami kell, szóval nem tejre kenyérre kell a profit hanem inkább a hatékonyság növelésére fordítom.
Katára csak akkor váltanék, ha 25 000 Ft fölé megy az adó és már csak olyasmit vásárolhatnék az adó terhére, ami nem hasznosítható. De valószínűbb, hogy a könyvelői ajánlásra inkább a tevékenységi köröket bővíteném s akkor kezdődik a kérdés elölről.
Amúgy köszönöm a tanácsot, de engem akkor nem érint. Más okok miatt akarom elsején indítani, s azért akarnám 1 perckor hogy minél hamarabb el is kezdhessem a vállalkozást. De ha senki nem tudja működik e éjszaka akkor lehet megcsinálom holnap. Amúgy havi adóbevallást kell akkor csinálni az 1 nap miatt?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!