Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Saját vállalkozás » Vállalkozói igazolvány mennyi...

Vállalkozói igazolvány mennyi idő, míg elkészül?

Figyelt kérdés

2017. szept. 20. 15:59
 1/9 anonim ***** válasza:
Nem kötelező az igazolvány...
2017. szept. 20. 18:15
 2/9 anonim ***** válasza:

Egyéni vállalkozóit kiváltani max fél óra - attól függ, mennyit kell várni az okmányirodában.

Ügyfélkapu regisztráción keresztül is meg lehet kérni, de én jobban javaslom az okmányirodát - ott tudnak segíteni a tevékenységi körök kiválasztásánál, a számok beírásánál, stb.

2017. szept. 20. 18:45
 3/9 anonim ***** válasza:
2, az okmányirodákban olyan alulképzettek ülnek, hogy jobb, ha nem hallgatsz rájuk... Két új ügyfélnek is megmagyarázták, miért jó áfásnak lenni... mindenféle hozzáértés nélkül.
2017. szept. 20. 18:53
 4/9 anonim ***** válasza:
51%

Tudom, hogy mindig lehúznak emiatt, de akkor is leírom, mert nekem NAGYON SOKAT SEGÍTETTEK.És nem volt alulképzett - viszont roppant segítőkész.

Amúgy néha én is azt gondolom, hogy jobb lenne áfásnak lenni... :D Főleg, mikor meglátom, hogy valami 6600 ft-ba kerül, s még rápakolnak 27 % ÁFÁ-t. :-(

2017. szept. 20. 19:51
 5/9 anonim ***** válasza:

#4: Azért áfával van ám többletgond is. Pénzforgalmi szám-

la (igaz, jan1től kötelező lesz mindenkinek), havi jelen-

tés stb.

Áfát a vállalkozásban felhasznált dolgok után tudod csak

visszaigényelni, amit vagy ténylegesen a vállalkozás tud

elhasználni, vagy továbbértékesíted (áfásan, amit utána

befizetsz). Takarítószer áfáját pl vissza tudod igényelni.

Vállalkozóvá válni baromi egyszerű, elég egy ügyfélkapu,

és kész is, legalábbis én így csináltam. Utána küldték a

papírokat, tájékoztatókat stb, de a vállalkozás kb már

akkor élt, amikor lenyomtam a "véglegesítés" gombot az

ügyfélkapun.

Vállalkozói igazolvány max 2 hét alatt elkészül, kérdés,

hogy valóban szükség van-e rá, mert már törvényileg sem

kötelező a megléte.

2017. szept. 20. 19:59
 6/9 A kérdező kommentje:
Nem értem, mert a férjem most kapott vállalkozói igazolványt. Nem kérte, kapta automatikusan,mert tevékenység változás volt a vállalkozásában.Amúgy már többször volt hogy igazolnia kellett valahol hogy vállalkozó, vagy hogy milyen tevékenységekre jogosult.Akinek nincs igazolványa, mivel igazolja?
2017. szept. 22. 09:05
 7/9 anonim ***** válasza:

Nem kötelező az igazolvány.

Ha nem kérsz igazolványt, akkor kapsz egy A4-es papírlapot, hogy ilyen és ilyen adószámon egyéni vállalkozó vagy, rajta a tevékenységi körök. Ezzel lehet igazolni bárhol, hogy vállalkozó az illető - ezzel tud, többek között számlatömböt is venni.

2017. szept. 22. 09:07
 8/9 anonim ***** válasza:
Nem kell mr vállalkozói vagy 10-15 éve... Nekem sem volt sose. Igazolnom sem nagyon kellett sose, hogy e.v. vagyok, csak számlatömb vásárláskor, ott pedig elfogadták azt a papírt, amit okmányirodában nyomtak a kezembe.
2017. szept. 23. 10:04
 9/9 A kérdező kommentje:
Jó, köszönöm mindenkinek a tanácsokat!
2017. szept. 25. 07:36

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!