Vállalkozói igazolvány mennyi idő, míg elkészül?
Egyéni vállalkozóit kiváltani max fél óra - attól függ, mennyit kell várni az okmányirodában.
Ügyfélkapu regisztráción keresztül is meg lehet kérni, de én jobban javaslom az okmányirodát - ott tudnak segíteni a tevékenységi körök kiválasztásánál, a számok beírásánál, stb.
Tudom, hogy mindig lehúznak emiatt, de akkor is leírom, mert nekem NAGYON SOKAT SEGÍTETTEK.És nem volt alulképzett - viszont roppant segítőkész.
Amúgy néha én is azt gondolom, hogy jobb lenne áfásnak lenni... :D Főleg, mikor meglátom, hogy valami 6600 ft-ba kerül, s még rápakolnak 27 % ÁFÁ-t. :-(
#4: Azért áfával van ám többletgond is. Pénzforgalmi szám-
la (igaz, jan1től kötelező lesz mindenkinek), havi jelen-
tés stb.
Áfát a vállalkozásban felhasznált dolgok után tudod csak
visszaigényelni, amit vagy ténylegesen a vállalkozás tud
elhasználni, vagy továbbértékesíted (áfásan, amit utána
befizetsz). Takarítószer áfáját pl vissza tudod igényelni.
Vállalkozóvá válni baromi egyszerű, elég egy ügyfélkapu,
és kész is, legalábbis én így csináltam. Utána küldték a
papírokat, tájékoztatókat stb, de a vállalkozás kb már
akkor élt, amikor lenyomtam a "véglegesítés" gombot az
ügyfélkapun.
Vállalkozói igazolvány max 2 hét alatt elkészül, kérdés,
hogy valóban szükség van-e rá, mert már törvényileg sem
kötelező a megléte.
Nem kötelező az igazolvány.
Ha nem kérsz igazolványt, akkor kapsz egy A4-es papírlapot, hogy ilyen és ilyen adószámon egyéni vállalkozó vagy, rajta a tevékenységi körök. Ezzel lehet igazolni bárhol, hogy vállalkozó az illető - ezzel tud, többek között számlatömböt is venni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!