Ha a saját éttermemben én akarok főzni, akkor egészségügyi alkalmassági vizsgálaton kivül van más engedélyre vagy végzettségre szükségem?
Bevezető kérdés:
- Van saját éttermed, vagy csak ez elméleti kérdés?
Ha van:
- csak tulajdonlod, vagy vezeted is? Utóbbi esetben elég gáz, ha nem tudod, ki főzhet ott, s milyen végzettséggel.
Úgy egyébként egy nagy konyhán, vendégeknek főzni teljesen más, mint otthon.
A séfek munkája meg nem is hasonlítható a főzőcskézéshez.
Jól prosperáló éttermet üzemeltetni nagy kihívás. Teljes értékű tulajdonos, étteremvezető, séf vagy szakács nem tudsz lenni egyszerre.
Persze, szakács végzettségre. Meg a HACCP ismeretekre.
Annyira utálom, hogy az emberek azt hiszik, a szakács szakma annyiról szól, hogy finoman tudsz főzni. Hát nagyon nem. Tudod, hogyan kell tárolni az ételeket??? Tudod, mit mennyi ideig tárolhatsz? Tudsz étlapot összeállítani (nyilván logikusan, nem pedig "szeretem a rántott húst, akkor lesz rajta" módon...)
Ha bejön két 10 fős asztal, el tudod időben készíteni az ételeket? Vagy várnak 3 órát?
STB...
Nyilván még nem dolgoztál éttermi konyhán, azért kérdezel ilyet.
Ha teljesen laikus vagy, neki se állj. Ez nem az otthoni konyha, ahol "főzögetsz, ahogy tettszik" ráérősen...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!