Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Saját vállalkozás » Mi szükséges egy bár nyitásához?

Mi szükséges egy bár nyitásához?

Figyelt kérdés

Vállalkozói, üzletbérlés plusz kaució, szeszesitalok, azoknak mi a feltétele, hogy az ember árulhassa a bárban? Illetve pénztárgép. Tudok 60.000.-ért üzlethelyiséget, 2 h kaucióval. Mennyi komplett összeggel érdemes belevágni?

Köszönöm.

36N

2017. szept. 23. 18:37
 1/5 anonim ***** válasza:

Mi szükséges egy bár nyitásához?

Elsőnek egy üzleti terv.

2017. szept. 23. 18:59
 2/5 A kérdező kommentje:
Írhatod tovább, érdekel a válasz a kérdéseimre is!
2017. szept. 23. 19:03
 3/5 anonim ***** válasza:

Én tudok üzlethelyiséget akár 0 Ft-ért is :-)))

Vállalkozói kiváltása előtt:

Üzlet bérlés előtt inkább haccp tanácsadóval nézzétek át az üzletet, hogy minek felel meg a hely. Pl. külön női és férfi plusz vendég wc van e, mert ha nincs akkor bukta a leültetés. Csak elvitelre szolgálhatsz ki, vagy max talponálló lehet.

Könyvelővel egyeztess a vállalkozási formákról, lehetőségekről, adózás módjáról, készíts pénzügyi tervet.

Ügyfélkapun utána már pl. 5 perc alatt megvan az e.v.

Alapból kell HACCP, kémiai kockázat becslés, képzési anyag. 80-ból megvan kb.

Érintésvédelem, tűzvédelem, rágcsálóírtás, hulladékszállítási szerződés. újabb 50-es

Kaja is lesz, vagy csak bár?

( Ételmaradék, sütőolaj elszállítás szerződés)

Zene szolgáltatás?

(Artisjus jogdíjak, internet, kábeltv, stb)

Az üzlethelyiséget mióta nem használták?

(3 vagy 5 próbás vízminta kell a Nébihnek? 20-30.000 Ft)

Milyen tisztító szereket használsz?

(ÁNTSZ biztonsági bejelentő lap 8.000 Ft)

Bejelentés kötelezettség az önkormányzathoz, külön engedély birtokában 3000 Ft-os illeték, vásárlók könyve.

Meg nézz körbe van e védett intézmény, épület a környéken, 200 méteres körzetben. Mert bukhatod a kimért italt és csak palackozott italokat árulhatsz!

Rendezvényre is kitelepülnél?

Nébih külön engedély köteles tevékenység és minden alkalmat be kell jelenteni a "VPOP"-nál is.

Ha már mennél pl. rendezvényre, akkor kell egy másik pénztárgép is, de még okosabb, ha úgy alakítod a nyitvatartásod, hogy abban az időszakban a bár ne legyen nyitva, és akkor elég kezdetben egy változó telephelyes pénztárgép, de azt eleve csak gps-est vehetsz ( akár részletre is ) és úgy kell megkérni rá a ptgreget.

Pár száz ezertől, több millióig terjedhet a berendezés, árukészlet beruházás, minden csak fantázia, meg elképzelés és kompetencia kérdése. Esetleg italnagyker, halasztott átutalással is ad ki neked terméket, vagy csak bankkártyás és előre utalás mellett július 1-től kötelezően?

Pl. végzettséged van vagy alkalmazott fog kelleni, abból is hány?Azokra veszel igénybe támogatást, pályázati forrást? Esetleg Szabad vállalkozói zónában fogsz működni helyi munkaerővel?

Berendezés, új vagy használt, esetleg árverezett, mert korábbi inkompetens próbálkozó profilt váltott és elvaterázza, vagy lefoglalták és töredék áron pár ezerből komplett teraszt építesz?

Van ilyen eladó több asztalom ami kimaradt már nekem is, mert túl sok volt, csak hát 5-öd áron vettem én is árverésen. Így ha elmegy a maradék, akkor a teraszom ingyen volt. :-)

Ezért is írta az előző jól, Reális üzleti tervezés nem árt előtte...

2017. szept. 24. 08:08
 4/5 anonim ***** válasza:

Pár millió a start. Ha éjszakai, akkor készülj fel arra, hogy a helyi alvilággal is meg kell ismerkedned. Az üzlethelyiség hiába 60.000 ha nincs jó helyen.

Ha nem Te állsz a pultban, akkor kell alkalmazott, számíts rá, hogy nettó 150-180 alatt a használhatók meg sem mozdulnak, sőt az osztrák határ közelében még ennél többért sem.

A többit fent nagyjából jól leírták, bár a HACCP nincs meg 80-ból :)

2017. szept. 25. 01:44
 5/5 anonim ***** válasza:
(50-ből csináltattam augusztusban kémiaival együtt, igaz többedik üzletem már az auditornál. )😀
2017. szept. 25. 09:52

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!