Családi recept által létrehozott sütemény árusítása?
Tegyük fel van egy kaja receptunk pl. Nem házikoszt de hasonló mint egy szendvics. Ezt a receptet sehol sem olvastam eddig és akárki
megkóstolta nálunk, szinten annyira oda volt érte akárcsak
mi(én és a családom).Senki sem evett még ilyet aki eddig kóstolta.
Mivel annyi féle termék van a polcokon miért ne árusíthatnánk mi is?
Arra gondoltam, mivel nemsok kezdőtőke lenne erre, hogy eleinte kis műanyag dobozokba árusítám a piacon. Mellete nyilvàn lenne egy kis kóstoló. Ez a étel nagyszerű bulikra, partikra, de otthon is alkalmas reggelire vacsorára egyaránt hidegen vagy melegen sajttal sajtnelkul ki hogy szereti.
Kicsit attól félek, mert tényleg egy szuper recept, hogy jönne valami gazdag ember aki látna némi pénzt ebben az egészben, és
gyors levédetné, majd arusitaná. Vagy pedig ha mondjuk egy idő utàn befutna ez a termék, ugy ertem piacozás után már kitennénk a boltokba levédetve akkor elkezdené gyártani pl a knorr is(csak egy példa) és akkor nyilván inkább a knorr termékeit vennék meg az emberek. Aztán akkor lehet csődöt kéne mondani.
Hogyan lehet e ezt ügyesen csinálni?
Nem vagyok vállalkozó de szívesen csinálnám ezt, egyrészt mer látok esélyt erre az egészre, és szeretnék örömet okozni az embereknek ezzel az étellel.
Aki tudna tanácsokat adni, hogy hogyan kezdhetném el ezt az egészet, annak megköszönném.
Sütemény és szendvics között hatalmas különbség van.
Mivel nem csak árusítani szeretnéd, hanem te is keszitened, így kell egy élelmiszeripari végzettség, HACCP konyha. Az arusitashoz megfelelő üzlethelyiség, kereskedelmi végzettség. Ez nem kevés befektetés és mivel egy valamit akarsz árulni, esélyes, hogy veszteséges is lenne.
Az a baj ezzel hogy ha házilag is elkészíthető, akkor semmi nem fogja megakadályozni az embereket abban hogy otthon maguknak is elkészítsék.
Ráadsául, te magad kistételben nem tudod kihozni olyan árra amiért megérné megvenni az embereknek tőled.
Piacon csak östermelőként árulhatnál saját magad által termelt árut - de a szendvics vagy süti nem saját magad által megtermelt áru - még akkor sem, ha Te készíted :-)
Élelmiszert csak NÉBIH engedéllyel, vállalkozóként lehet árulni. A vállalkozói adó havonta minimum 50 ezer ft (főállásban), emellé kell egy olyan helyiség, ahol élelmiszerbiztonsági előírásokat betartva, engedélyeztetve előállítod a terméket, megoldod a hűtését, ha szükséges akár nyáron is (a szalmonella fertőzés elkerülése érdekében)
Ezen kívül igen, kell hozzá végzettség is, méghozzá szakács vagy efféle. Ha Neked nincs, akkor olyan alkalmazottat kell felvenned, akinek van - ez is plusz nem kevés kiadás.
És aztán valóban ott van legvégül az a kérdés, hogy hogyan lehetne "megvédeni" a termékedet... Szóval nem egyszerű...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!