Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Saját vállalkozás » Átvertek/kihasználtak a...

Átvertek/kihasználtak a barátaim, akikben legjobban megbíztam, mit tegyek?

Figyelt kérdés
Körülbelül fél éve beszélgettünk, hogy vállalkozást kellene indítani, és sokat is intézkedtem, már kész voltam az alapjaival, de erre visszaléptek ilyen-olyan indokokkal. Sokat találkozunk, heti rendszerességgel összejárunk mindig másik tag házába, de érdekes módon elfelejtették megemlíteni hogy a vállalkozást 2 hónapja már felélesztette egyikük, és már profitot termel, amit az általam lerakott alapoknak köszönhet. Egy másik tag dicsekedett vele, de úgy tettem mint aki örül, de tanácstalan vagyok. Segítség? Valaki?

2017. aug. 10. 23:15
 1/7 A kérdező kommentje:
Elfelejtettem leírni, hogy ráadásul aki csinálta a vállalkozást csak alkalmazottként vette fel a többieket.
2017. aug. 10. 23:21
 2/7 anonim ***** válasza:
És így most mit akarsz itt? Így jártál kategória.
2017. aug. 10. 23:22
 3/7 anonim ***** válasza:
22%

Én két barátommal jártam így, csak én felvettem 90 millió hitelt, és benne hagytak a szarban.

Na én mit szóljak?

Megtanultam a leckét, magyarral emberrel csak akkor társulok, ha a felét ő is bele rakja.

2017. aug. 10. 23:25
 4/7 anonim ***** válasza:
Ehhez csak egy dolgot tudnék hozzáfűzni: ne nevezd őket a barátaidnak. Illetve még egyet: üzletben nincs barátság, csak az létezik, ami le van írva.
2017. aug. 11. 12:02
 5/7 anonim ***** válasza:

Kérdező jelenleg semmitmondó a történeted. Kiegészítenéd?

Leírásod szerint nem indítottatok és csináltatok közösen semmit, te nem vágtál bele, ő igen és bejött neki. Mi a bajod pontosan, hogy téged nem vett fel?

Mi az amit te beletettél? Pénz, tervek, munka, vagy te mivel járultál hozzá? Milyen alapokat tettél le?

-----

Nálunk is volt egy hasonló eset, 1 család házat akart építeni alapozásig jutottak, de elváltak és eladták a telket a házuk alapjaival.

Mi ezt megvettük, részben megtartottuk, illetve hozzáépítettünk és felhúztuk a házat. Erre 10 évvel később követel rajtunk 8m Ft-ot a házra. Szerinte ő terveztette, saját kezűleg épített mindent és rengeteg pénze benne van, miért mi használjuk és miért nem fizetünk neki?

Meg nagylelkűen felajánlotta, hogy fizethetjük részletre is 15 évig, évi 1m Ft-ot, vagy havi 100 000-et 20 évig, őrjöngött meg rendőrséggel fenyegetett, ráuntunk és kihívtam én őket :)

-----

Lakhelyemen árverezik 1 pali házát, tök olcsón vinnék neki telefontartózás miatt. Elmentem beszélni vele, hogy ha beelegyezik én megveszem, utána fizetek még neki további 500 000-et, 1 évig ingyen használhatja a házat nem tesszük ki, de a számlákról írunk papírt, hogy továbbra is ő fizeti, majd később havi 10 000Ft-ért maradhat a házban.

Amit kértem, hogy a hátsó kertet én használhassam és biztosítsa a bejutást.

NEM MENT BELE!

A hitele rendezését, további 1,5m-ot követelt előre, a ház maradna az övé és 10e-et kér a kertért havonta, 3 évre előre fizetve.

Matt részegen a behajtó céggel karöltve jött, hogy hol a pénz, a pénzbehajtó söpredéket kangal kutyusom győzte jobb belátásra.

2017. aug. 11. 13:51
 6/7 A kérdező kommentje:
Persze, kiegészítem. Felszerelést vettem (úgy volt hogy később beszállnak a költségbe), helyet és reklámot biztosítottam, és el is indultam, de "visszaléptek", azaz egyedül csináltam, és ezt egyedül nem lehet a jellege miatt. Ezzel nem is lenne baj, csak hogy ezt a reklámot felhasználva (ami mellesleg több munka volt mint a felszerelés és hely biztosítása) , a cégnevet "lopva", rögtön ügyfelekkel kezdték. A felszerelést eladtam, de jóval kevesebbért tudtam mint amennyiért beszereztem.
2017. aug. 11. 18:23
 7/7 A kérdező kommentje:
Egyébként azóta beszéltem velük, és segítségükre lehetek, talán újra társulunk...
2017. aug. 11. 18:25

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!