Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Saját vállalkozás » Nehéz ilyen vállalkozást...

Nehéz ilyen vállalkozást létre hozni?

Figyelt kérdés
Egy minimális tőkéből 5-10 millió ft létre lehet hozni egy olyan vállalkozást ami havi szinten 4-500.000 ft hasznot képes hozni ?
2017. aug. 2. 20:04
 1/7 anonim ***** válasza:
90%
Neked nehéz, ebben biztos vagyok, hiszen eredeti ötlet hiányában itt kérdezed az embereket.
2017. aug. 2. 20:11
 2/7 anonim ***** válasza:
73%
Én azt mondom, hogy lehetséges, viszont ez csak is rajtad múlik. Attól, függ, hogy mihez értesz, illetve milyen kapcsolatokkal rendelkezel. Nekem ha most 10 millám lenne akkor csinálnék egy mini kiszállítós pizzériát. Az alapötletem megvan, hawerom 16 éves kor óta a vendéglátásban dolgozik így átlátja. Bevenném társnak ő vinné a dolgokat ami napi 12-14 óra melót jelentene heti 6-7 napban, ő tudom, hogy simán megcsinálná, ezért is feleznék vele. Nyáron nagyobb lenne a haszon, mivel ilyenkor megtudod növelni a vendég teredet, ha kiülteted a vendégeket, de ehhez is engedély kell. Viszont ha nem értesz hozzá akkor felesleges belevágnod, hamar elfogyna a pénzed. Mondok egy pár példát, ha pl nyitvatartási időben bezársz úgy, hogy nincs kiírva az ajtóra, hogy miért vagy zárva 3 milláig büntetnek, vagy ha felváltasz valakinek pénzt, 3 milláig büntetnek, mert nem vagy jogosult pénzváltásra. Ha nem látod át az adott tevékenységet, vagy nincs olyan ismerősöd akiben megbízol és aki ért hozzá, akkor a befektetést javaslom.
2017. aug. 2. 21:36
 3/7 anonim ***** válasza:

"...akkor a befektetést javaslom."

Megnézném én azt a befektetést, aminél 10 millió ft befektetése esetén havi 500 ezer ft lesz a haszon, tartósan... Évi 6 millió ft haszon a 10 millióra?

nem is lenne rossz... :D - de mint tudjuk, ha lenne is ilyen, azt csak baromi nagy kockázatú valamivel lehetne elérni.

2017. aug. 4. 12:42
 4/7 anonim ***** válasza:
Tavaly októberben kérdezte valaki, hogy mibe fektessen be 10 milliót én azt mondtam neki, hogy vásároljon Namecoint-ot mert eléggé lent volt az ára 0.28 USD/Namecoin egyenesen kinevettek itt, most 10 hónappal később 1.80 USD/Namecoint az ára ( de volt 3.21 USD/Namecoint az ára is júniusban) vagy is 10 millióból csinálhatott volna jelenlegi árfolyamon 64 milliót 10 hónap alatt. [link]
2017. aug. 4. 21:14
 5/7 anonim ***** válasza:

Ok, a "tőzsdén" utólag lehet okosnak lenni.

Amikor az OTP részvény 11 ezer ft körül járt, akkor 3.600-nál azt mondták, hogy most már annyira olcsó, hogy venni kell - erre lement 1.000 ft alá, igaz, csak rövid időre. És nagyon hosszú idő kellett neki (majdnem 10 évbe telt, mire úgy-ahogy feltápászkodott...

Ezért mondtam, hogy ha mégis hasonló hozamba fektet, akkor az nagyon kockázatos. A Namecointtal is történhetett volna bármi... - és akkor bukta a 10 milliónak mondjuk a fele - vagy az egész...

2017. aug. 5. 06:29
 6/7 anonim ***** válasza:

Mivel több honlap szerint is a bitcoinhoz hasonlít a Namecoin működése, ezért arról idézek:

"Akik rövid távú befektetési szándékkal vesznek bitcoint pontosan e tulajdonsága miatt teszik. A viszonylag gyors és nagy árfolyammozgások kihasználásával próbálnak haszonra szert tenni. Aki ilyen céllal fektet pénzt bitcoinba annak valóban nem árt tisztában lennie azzal, hogy ez egy magas kockázatokkal járó befektetés, igaz az így szerzett haszon is jóval magasabb lehet, mint bármely más hagyományos befektetés esetén.

Azok, akik viszont hosszú távú befektetésként tekintenek a virtuális pénztárcájukban tárolt bitcoinokra gyakran nem foglalkoznak a rövid távú árfolyammozgásokkal, mert 5-10 éves távlatban gondolkoznak. A bitcoin matematikailag szabályozott megbízható kibocsátási folyamata, deflációs sajátossága és az eddigi múltja azt mutatja, hogy hosszú távú befektetésként nagyon is vonzó lehetőség lehet. De mivel egy nagyon új technológiáról van szó és nem tudhatjuk, mit hoz a jövő, így valóban nem árt óvatosnak lenni!"

2017. aug. 5. 06:41
 7/7 anonim ***** válasza:
Minden befektetés kockázatos, persze nem mindegy mennyire a várható hozamot tekintve. Aki régebb óta foglalkozik virtuális valutákkal, az láthatta, hogy nem fog 0.28 USD/Namecointnál maradni októberben. Én úgy sejtettem, hogy felmegy max 1.20-ig 1 éven belül. De tételezzük fel, hogy lement volna az ára mint amit te is megemlítesz. Akkor is több lehetőségem lett volna. 1. Kivárok. 2. Elkezdem értékesíteni ebay-en úgy, hogy kihozom nullára, egy részét, az egészet nem, mert 10 milliónyi namecoint ilyen 0.28$-as alacsony áron az sok darab. 3. Létrehoztam volna egy céget ami a namecointra épült volna, itt részleteket nem mondok, mert ez nem publikus, viszont számításaim szerint ha le is ment volna a felére az ára akkor is még a dupláját kitudtam volna hozni ennek a modellnek a segítségével.
2017. aug. 5. 11:49

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!