Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Saját vállalkozás » Minden vállalkozó lop, csal?

Minden vállalkozó lop, csal?

Figyelt kérdés
Ma azt merészeltem mondani itthon, hogy nem mindenki csaló és még lehurrogtak, hogy hogy gondolom ezt. Nekem azért ezt nehéz elhinni. Szerintetek?

2017. júl. 26. 17:18
 1/9 anonim ***** válasza:
67%

Attól függ mit nevezünk csalásnak. Az pl hogy megprobálsz a lehető legkevesebbet adózni (legális eszközökkel) még szerintem nem az, de más szerint már nem tisztességes.

Most egy olyan cég ami jó területen valós profitot termel nyilván nincs rászorulva hogy szénné csalja magát. Ennek ellenére szerintem is inkább azok a vállalkozók, cégek vannak jelentős többségben akik mahinálnak valamivel.

De ez csak részben az ő hibájuk. Elég kegyetlen tud lenni az adórendszer és úgy általában a vállalkozói lét. Ha el kell döntened hogy az 1-2 millió a zsebedben marad egy kis csúsztatással vagy inkább jófiú módjára beadózod melyiket választod? :)

Viszont másokat átvágni már más kategória, az már sima aljasság, de ahhoz meg nem kell feltétlen vállalkozónak lenni. (Pl ki nem fizetett alvállalkozók stb...)

2017. júl. 26. 17:58
 2/9 anonim ***** válasza:
5%
nem csak a vállalkozók, ebben az országban mindenki csal és/vagy lop, csak a mérték különbőzik
2017. júl. 26. 18:26
 3/9 A kérdező kommentje:

#2: Te is?

Nem tudom, lehet velem van a baj, de ln ezt nem így látom.

2017. júl. 26. 19:58
 4/9 anonim ***** válasza:
59%
Minden vállalkozó csal, de azért mert amelyik minden szabályt betart az nem versenyképes és azonnal csődbemegy.
2017. júl. 26. 20:38
 5/9 anonim válasza:
52%

Nem.

Óriási probléma ez a mentalitás ebben az országban. Többnyire az irigység és a rosszindulat mondatja ezt az emberekkel, nem akarom azt hinni, hogy az értelmi képességeik. Vannak konrétan bűnözők a vállalkozók között, és vannak tisztességesek is. Mindkettőhöz volt szerencsém.

Általánosítás, amit írsz, így nem is lehet igaz. A szőke nőkről is akarsz még butaságokat kérdezni?

2017. júl. 26. 22:05
 6/9 A kérdező kommentje:
Ez egy telejen komoly kérdés kedves utolsó. Olyan szintű irigység, utálat, szegény gondolkodás megy a környezetemben és úgy általában mindenhol, hogy ez elképesztő. Hogy is tudna bárki kitörni egy ilyen közegből, ha folyton ilyeneket hall? Az egészben az a szomorú, amikor egy ilyen beszélgetésben figyelem az embereket, fogalmuk sincs róla, hogy ezzel saját magukat huzzák csak egyre mélyebbre, miközben azt hiszik, hogy jól megmondták a magukét.
2017. júl. 26. 22:30
 7/9 anonim ***** válasza:
32%

Többségük hacsak teheti, számla nélkül, zsebre dolgozik. Amelyik alkalmazottat is tart, szinte biztos, hogy trükközik a bejelentéssel. És ez még csak a jéghegy csúcsa.

Nem kizárt persze, hogy akad egy-kettő, aki tisztességes. (Attól függetlenül, hogy én ilyent eddig nem ismertem, illetve csak olyant, aki hamar csődbe is ment.) Viszont mint minden más csoportot, őket is a többség alapján ítélik meg. Az ember ilyen, hajlamos általánosítani.

2017. júl. 27. 01:14
 8/9 anonim ***** válasza:
48%

Tudod nekem van egy olyan mondásom, hogy a magyar kiskereskedőt, szakit, taxist, kisvállakozót nem kell sajnálni. Eddig minden alkalommal bejött sajnos. :-(

Az is igaz viszont, hogy a hazai vállalkozási környezetben ha nem keresed az adóoptimalizálási megoldásokat, akkor tönkremész. Sok a kényszervállalkozó is, nulla tőkével vágnak bele valamibe, persze, hogy nem jön ki a matek a végén.

Ennek ellenére vannak tisztességesek is természetesen.

2017. júl. 27. 18:18
 9/9 anonim ***** válasza:
75%
Következő a helyzet, amíg a céged megtermel 100 egység valamit, és ebből az állam, elvesz 90-t, addig nem igazán lehet normálisan létezni.
2017. júl. 27. 20:59

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!