Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Saját vállalkozás » KATAs vállalkozóként kaphatok...

KATAs vállalkozóként kaphatok Metro kártyát?

Figyelt kérdés
Csak az egyéni vállalkozót látom a választható lehetőségek között.

2017. júl. 18. 21:15
 1/7 anonim ***** válasza:
100%

hűbakker...

Mi az a kata vállalkozó? gondold már végig...

2017. júl. 18. 21:23
 2/7 A kérdező kommentje:

Bocsi, nemrég lettem Katás..és online a válaszlehetőségekben csak az Evát vagy az adószámmal rendelkező magánszemélyt lehet választani, ezért nem voltam biztos benne.

A helyszínen meg lehet csináltatni a kártyát rögtön? Úgy alakult, hogy csütörtökön el kellene néznem.

2017. júl. 18. 21:31
 3/7 anonim ***** válasza:

Eva? Ez egyre jobb. Az eva az az egyszerűsített vállalkozói adó.

A kata egy adózási forma. Ettől te még egyéni vállalkozó vagy (vagy bt). Ilyen tájékozatlan vállalkozó, tuti bukta.

2017. júl. 18. 21:42
 4/7 A kérdező kommentje:

Istenem :D Valóban nem vállalkozónak születtem, mivel teljes állásban dolgozom bejelentve, mellette pedig Katásként számolok el az extra munkáimmal, mint grafikai tervezés, dekor, stb., mert nem akartam feketén maszekolni. Épp ezért van könyvelőm, mert én ilyenekkel nem szeretek foglalkozni, egyenesen irtózom a hivataloktól és a papíroktól.

Megtennéd, hogy ha már veszed a fáradságot, hogy írj, akkor a kérdésemre válaszolj? :) Tehát, hogy lehet-e a helyszínen rögtön igényelni egyet?

2017. júl. 18. 22:00
 5/7 anonim ***** válasza:
100%

De ha tudod, hogy nem vállalkozónak születtél, ahogyan senki sem, akkor az a minimum, hogy mielőtt belevágsz, információt szerzel. Könyvelő, jogszabályok, net... az alapvető fogalmakkal bajod van, gőözd nincs, mi az, hogy kata, hogy egyéni vállalkozó.

Szerinted mennyire lenne gáz egy kérdésre, hogy egyéni vállalkozó vagy-e, azt mondani, hogy nem kata vállalkozó vagyok???

Az a szerencse, hogy ilyen tájékozatlanul tuti a közelébe nem jutsz 8millás bevételnek, és nem fenyeget a veszély, hogy szükséges legyen olyan infóra, hogy mikor lépsz áfa-körbe, vagy mi a bevételed, mikor bevétel, stb.

A lényeg, hogy a mteró így olcsóbb. NA, kb ezért vállalkozik a fele...

2017. júl. 19. 06:53
 6/7 anonim ***** válasza:

Akkor most tőlem fogod megtudni:

te egyéni vállalkozó vagy!

2017. júl. 19. 07:38
 7/7 A kérdező kommentje:

Nem, nem ezért lettem KATAs, hogy olcsóbb legyen a Metro, hanem mert nem akartam én is ,,okosba' " megoldani a külön kis munkáimat (még ha ebben az urambátyámozós társadalomban mindenki így csinálja is). Az esküvőnkre szerettem volna ott venni néhány partipoharat, tálcát, stb., ha érdekel, de végül máshonnan szereztem be őket, mert bár sikerült kapni kártyát, nem tetszett a választék.

Van teljes állásom, plusz az extrák, így szerencsére szépen megélek belőle, köszönöm. :) A száraz adatokat pedig meghagyom másnak, nekem ezer más dolgom van.

2017. júl. 27. 18:53

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!